ANNONS

Sista matchen med gänget fick lyckligt slut

Målvakten Catrin Axelsson, Cornelia Dahlström (11) med flera jublar efter finalsegern.
Målvakten Catrin Axelsson, Cornelia Dahlström (11) med flera jublar efter finalsegern.
Sista matchen med gänget slutade med SM-guld för Gustavsbergs F16-lag.
Sista matchen med gänget slutade med SM-guld för Gustavsbergs F16-lag.
Gustavsbergs IF:s 16-åriga handbollstjejer vann USM-guld efter stor dramatik.
Finalen mot Skövde var sista matchen tillsammans. Nu splittras laget.
ANNONS

Gustavsbergs IF handbollsklubb har damlag i division 4. Det är orsaken till att klubbens framgångsrika F16-lag, som i helgen vann ett nytt USM-guld, nu splittras.

– Division 4 är en alldeles för låg nivå för att utvecklas, säger F16-lagets tränare Niklas Axvallen. Vi har förberett tjejerna genom att låta dem provträna med klubbar högre upp i seriesystemet.

Idag är laget alltså bäst i Sverige, men nästa säsong återfinns flertalet spelare i klubbar som Skuru, Tyresö och Spårvägen.

Perfekt avslutning

Avslutningen blev en succé. Sista omgången i ungdoms-SM avgjordes i helgen i Malmö. Gustavsberg gick vidare från gruppspelet. I semifinalen togs en komfortabel seger med 28–22 mot Sävehof.

Finalen spelades i söndags i Baltiska hallen inför drygt 2 000 åskådare. Skövde HF stod för motståndet.

– Det var ett riktigt bra tryck i hallen och vi hade ett 30-tal supportrar som rest med oss till Malmö, säger Niklas Axvallen.

Det blev en mycket jämn finaldrabbning. Gustavsberg ledde med 24–23, men Skövde kvitterade genom ett frikast när blott tre sekunder återstod. Förlängning 2×5 minuter väntade. Här var Gustavsberg starkast och ledde med två mål i slutskedet. Att Skövde reducerade till 29–30 gjorde inget eftersom det då bara återstod tio sekunder.

Andra USM-guldet

Stort guldjubel utbröt så klart vid slutsignalen samtidigt som Skövdes spelare var fruktansvärt besvikna.

– Det här är jättestort, säger Niklas Axvallen. Det är vårt andra guld i USM, för två säsonger vann vi med nästan samma trupp som vi har idag.

ANNONS

 

Fakta

Gustavsbergs guldtrupp i USM i handboll

Spelare: Catrin Axelsson och Tindra Magnusson, båda målvakter, Moa Sunnervik, Magda Björck, Wilma Schelin, Emma Johansson, Emmy Otternäs, Cornelia Dahlström, Felicia Palm-Robertsson, Hildur Eriksson, Jackie Moreno, Kaja Stojilkovic.

Ledare: Niklas Axvallen, Franco Shamson, Fredrik Dahlström, Eva Westphal.

ANNONS