ANNONS

Olsson blev matchens bästa spelare – i debuten

Kristoffer Olsson, AIK, Sverige
Kristoffer Olsson startade matchen men byttes sedan ut mot John Guidetti.
AIK:s Kristoffer Olsson tävlingsdebuterade i landslaget mot Ryssland och var bäst på plan. Nu ryktas han vara på väg utomlands.
ANNONS

Sverige vann den sista matchen gruppspelsmatchen i Nations League hemma mot Ryssland med 2-0 under tisdagskvällen inför drygt 20 000 åskådare på Friends Arena. Inte nog med det, Sverige vann även gruppen före Ryssland och Turkiet. Bäst på planen var AIK:s Kristoffer Olsson.

Kristoffer Olsson har haft en fantastisk säsong. Nyligen fick han lyfta SM-bucklan med AIK, i måndags tog han emot Allsvenskans stora pris som bästa mittfältare under säsongen och igår debuterade han i landslaget i tävlingsmatch. Och det blev succé direkt. ”Koffe” blev utsedd till matchens bästa spelare.

– Vi gör en bra match som lag och då är det lätt att prestera själv, sa han efter matchen till Aftonbladet.

Bilder på AIK-spelarna Kristoffer Olsson.

Kristoffer Olsson kan vara nöjd efter denna säsong. Foto: Stefan Källstigen

Rykten om en flytt

På Friends arena ska det enligt Aftonbladet befunnit sig scouter från flera stora europeiska klubbar, bland annat den italienska storklubben Fiorentina. Men om det blir en flytt eller inte är inget som Olsson har bestämt sig för än.

– Ska jag lämna så ska det vara något väldigt bra, för jag trivs otroligt bra i AIK. Då ska det vara något som är otroligt mycket bättre.

För att 23-åringen ska lämna AIK ska flera lockande bitar vara på plats. Och antagligen rätt prislapp.

– Man får sätta sig ner nu efter säsongen och tänka på vad som är bäst. Först ska jag ha lite semester, sen får vi se vad som är bäst för mig och för AIK, säger han.

ANNONS

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!