ANNONS

Täta matcher när AIK spelar dubbelt på hemmaplan

AIK Bandy, Rinat Shamshutov
AIK Bandy har hemmapremiär på Bergshamra i Bandyallsvenskan.
AIK fick tidigare i november ställa in hemmamatcher i bandy på grund av isbrist. Nu ligger isen på Bergshamra IP och AIK spelar dubbelt på hemmais i Bandyallsvenskan i helgen.
ANNONS

Bandyallsvenskan är inne i sin fjärde omgång och det är dags för AIK Bandy att spela på hemmaplan. Två gånger om.

Det milda vädret har gjort att isen inte kunnat läggas på Bergshamra IP tidigare. Två hemmamatcher har dessutom fått ställas in. Under torsdagskvällen gör AIK sin första träning på hemmaisen. Tidigare under säsongen har de fått träna i Västerås.

Med ny is och ett gott mod står AIK redo för lördagens match mot GripenTrollhättan BK och därefter IFK Kungälv på söndagen. AIK har öppnat seriens tre första matcher med en förlust, en oavgjord och en seger. Segern kom i den senaste matchen mot tabelljumbon Västanfors och kanske ger den laget lite medvind inför helgen.

– Medvind vet jag inte om vi ska kalla det men det känns positivt ändå efter segern i sista matchen. Vi har fortfarande en bit kvar till där vi vill vara. Egentligen vill vi vinna alla matcher, säger AIK:s nya tränare Pelle Fosshaug.

Nytt lag nya förutsättningar

Sedan förra säsongen har det skett stora förändringar i spelartruppen. Hela fjorton nya spelare har anslutit. Däremot har inte alla målvakter kunnat spela inledningsvis.

AIK:s förstamålvakt, Andreas Bergwall, som även han är ny i AIK-tröjan kör för fullt. Utöver att spela är Andreas Bergwall assisterande tränare åt Pelle Fosshaug.

Det är inget han vill och jag skulle inte sätta in honom om vi säger så

ANNONS

Pelle Fosshaug

Men bakom Bergwall ekar det tomt. Två andra målvakter är knutna till Gnaget men har på grund av skada, barnafödande och studier inte kunnat träna. Istället har AIK fått skriva upp klubbens vice ordförande Jonas Galotta som reservmålvakt vid match.

– Det är inget han vill och jag skulle inte sätta in honom om vi säger så, säger Pelle Fosshaug och skrattar.

Tufft motstånd på Bergshamra

På lördag möter AIK som ligger åtta niondeplacerade GripenTrollhättan. Men det är matchen mot Kungälv som ligger högt upp i tabellen som Fosshaug pratar mest om.

– Kungälv vann svenska supercupen och ligger i förarsätet. Det är ett bra lag men vi har goda chanser att göra en bra match mot dem. Vi siktar på att vinna bägge matcherna, säger han.

Fosshaug hoppas att det kommer ner lite supportrar till Bergshamra under helgen. Han har tittat på fotbollen i klubben och vet att det ofta är samma supportrar som går på flera idrotter.

– Det känns häftigt att nu tillhöra AIK och den samlingen supportrar. Framgång föder framgång och med tanke på fotbollens SM-guld vore det kul att få över lite stöd till bandyn. Just nu försöker vi få ihop en grupp av spelarna men nog ska vi göra en bra säsong.

Matcherna spelas på lördag klockan 16.00 och söndag klockan 14.00.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Solna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.