Tio medaljer på hemmaplan för Väsbys simmare

Väsby simsällskaps ungdomar knep tio medaljer i hemtamt vatten.
Väsby simsällskaps ungdomar knep tio medaljer i hemtamt vatten.
I helgen avgjordes Vårsimiadens regionsfinal i Vilundabadet och det blev tio medaljer för Väsby simsällskap som ställde upp med 14 simmare på hemmaplan.

Nytt för året är att enbart de två äldre åldersklasserna i Simiaden, 12–13 år, deltar i finaltävlingen. För Väsby simsällskap innebar det 14 simmare i vattnet, och cirka 50 starter individuellt och i lagkapp.

Linus Areblad och Michelle Wissinger fick kliva upp på pallen flera gånger under helgen. De två var bland annat inblandade i mixedlaget som vann 4*100 medley, tillsammans med Erik Bergman och Tove Pettersson.

Tio medaljer för Väsby

Individuellt simmade även Moa Nyblom till sig en topp-tre-placering på 100 bröstsim. Damernas lag fick också kliva upp på pallen med Michelle Wissinger, Tove Pettersson, Lovisa Fantenberg och Amanda Takala.

Väsby simsällskap tog totalt hem två guld (4*100 medley mixed och Michelle Wissinger på 100 bröstsim), tre silver (Linus Areblad på 400 frisim och 100 frisim, och 4*50 frisim damer) och fem brons (Linus Areblad på 200 medley och 100 fjärilsim, Moa Nyblom på 100 bröstsim, Michelle Wissinger på 400 frisim och 4*50 medley damer).