Medaljer i massor för Attunda OK i DM

Attunda OK stafettlag guld i DM
Ted Lagerström, Adrian Antonsson, Mia Lagerström, Edvin Wallner och Malte Hallman tog guld för Attunda OK i stafett-DM (H12).
Attunda OK avslutade DM-veckan i Ågesta på bästa sätt med att bärga guld i två stafetter, H12 och D150. Dessutom kom H16 laget tvåa och Lars Håkan Sandvik vann natt-DM i fredags kväll.

– Jättekul! Det är svårt att vinna DM, både i stafett och i natt-DM, säger Attunda OK:s ordförande Lena Buhre.

Redan förra helgen kammade Attunda OK hem en mängd medaljer på medel- och lång-DM, bland annat blev det guld i medel-DM H12 (Ted Lagerström), guld i lång-DM D10 (Mia Lagerström), lång-DM H16 (Marcus Stenebo) och lång-DM D55 (Ulla Molin).

Stor segermarginal i D150

Och nu i helgen fortsatte alltså framgångarna för Attunda OK då det var dags för stafett- och natt-DM.

I klassen D150 vann Anna Strand, Annika Lindberg och Ulla Molin guld med en imponerande marginal på över 8 minuter till tvåan IFK Lidingö.

Attunda OK DM-guld i stafett D150

Anna Strand, Annika Lindberg och Ulla Molin. Foto: Attunda OK

Attundas ungdomar visade återigen framfötterna när H12 laget med Ted Lagerström, Adrian Antonsson, Mia Lagerström, Edvin Wallner och Malte Hallman vann före Täby OK 2 och Järla Orientering.

Fyra medaljer på nio dagar för Ted Lagerström

H16-killarna Marcus Stenebo, Elis Ivers och Viktor Sone var nära att ta hem ytterligare ett guld för klubben, men fick till slut nöja sig med silver.

Utöver stafettmedaljerna tog dessutom Lars Håkan Sandvik hem guldet på natt-DM i klassen H50.

Ted Lagerström tog silver i natt-DM och kan totalt räkna in fyra DM-medaljer – två guld och två silver – på nio dagar.

Attundadubbeln i Fäboda – med SM för döva

Till helgen, den 14–15 september, är det tävling igen – och nu med Attunda OK som arrangör då Attundadubbeln avgörs vid Fäboda i anslutning till Järvafältet.

På lördagen är det medeldistans och tävlingen har SM-status genom att Svenska Dövidrottsförbundet kommer att genomföra sitt mästerskap i samarbete med Attunda OK.