ANNONS

Sju medaljer för Tureberg i USM

Tureberg FK
Turebergs Friidrottsklubb på USM i Växjö.
Det blev en lyckad helg för Tureberg Friidrott när USM för 15- och 16-åringar avgjordes i Växjö nyligen. Klubbens trupp på 19 tävlande tog sju medaljer, sex fjärdeplatser och noterade fem klubbrekord.
ANNONS

– Jag är väldigt nöjd. Mitt guld på 400 meter var lite förväntat – det är min fokusgren som jag är allra bäst på – men jag tog silver på 60 meter också, och kom fyra i häck, säger Emil Johansson.
Han tävlar i P16 och vann 400 meter på tiden 50,69 sekunder medan det krävdes personbästa med 7,09 för att ro hem silvret på 60 meter.

Överlägsen seger i kula

En annan Turebergare som tog hem både ett guld och ett silver var Jesper Ahlin. Han tävlar i P15 och tog guld i kulstötning där han hade tävlingens fem bästa resultat och vann överlägset på 17,93 – över tre meter längre än tvåan och ett resultat som räknas bland de allra bästa på hela USM. Han tog sedan silver i viktkast på 16,80.

Jesper Ahlin

Prispallen på P15 kulstötning, med Turebergs FK:s Jesper Ahlin högst upp. Foto: Jenny Ahlin

De övriga tre medaljerna för Tureberg kammades hem av Molly Skugge och Karl Ludvik som båda tog silver i vikt, och av Elliot Duvert som tog silver i höjdhopp.

Hårdträning för utesäsongen

Nu är inomhussäsongen över och det är enbart träning som gäller för att komma i form till utesäsongen som inleds i månadsskiftet maj-juni.
– Det är ganska skönt faktiskt. Man är lite trött efter en lång säsong, nu gäller det bara att förbereda sig för nästa, säger Emil Johansson.

Jesper Ahlin, Elliot Duvert, Emil Johansson, Molly Skugge

Jesper Ahlin, Elliot Duvert, Emil Johansson och Molly Skugge – fyra av Turebergs FK:s medaljörer på USM i Växjö.

ANNONS
ANNONS