ANNONS

VM-medaljör tränare på orienteringsgymnasiet

Gustav Bergman provar ny karriärsinriktning.
Gustav Bergman provar ny karriärsinriktning.
Gustav Bergman som tagit guldmedalj på både EM och VM blir tränare för det nya orienteringsgymnasiet inom Rudbecksskolan i Sollentuna.
ANNONS

Sollentuna får ett nytt orienteringsgymnasium inom Rudbecks organisation. Och redan nu presenterar gymnasiumet ett mycket tungt namn på tränarsidan – den flerfaldiga VM- och EM-medaljören, Gustav Bergman.

Gustav Bergman är just nu rankad 4 i världen och förra helgen vann han ett SM-guld. Han tävlar för OK Ravinen i Nacka och är ett av Sveriges absolut största namn inom orienteringen.

– Rudbeck har alltid haft mycket hög ambition när det gäller kvalitet och utveckling av vår verksamhet, vilket har gjort skolan till en av länets populäraste. Att vi då får förmånen att arbeta tillsammans med Sveriges bästa orienterare gör att vi har goda möjligheter att skapa ett orienteringsgymnasium i absolut toppklass, säger Linus Nygren, gymnasiechef på Sollentuna kommun.

Nya utmaningar för Bergman

Det nystartade Orienteringsgymnasiet blir en nationell idrottsutbildning och Gustav Bergman främsta arbetsuppgift blir att utveckla elevernas orienteringsteknik.

– Det här blir något nytt för mig, så det känns spännande. Min styrka är orienteringstekniken, och det är på personlig utveckling inom det området jag kommer fokusera som tränare, säger Gustav Bergman.

Den första årskursen elever börjar hösten 2019.

ANNONS
ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.