ANNONS

Medaljregn över MTB Täby på SM

MTB Täbys Elliot Nord med supportrar.
MTB Täbys Elliot Nord med supportrar.
Oskar Ekman, ungdomstränare i MTB Täby.
Oskar Ekman, ungdomstränare i MTB Täby.
Under helgen genomfördes SM i Mountainbike i Värnamo. MTB Täby hade rekordmånga ungdomar till start och mästerskapet blev en stor framgång för klubben som i år fyller 20 år.
– Ett helt fantastiskt mästerskap för oss, säger Oskar Ekman.
ANNONS

Efter Mountainbikecyklisten Jenny Rissveds OS-guld i Brasilien 2016 har sporten fått många nya ungdomar. Mountainbikeklubben MTB Täby är inget undantag, där blomstrar ungdomssidan. I helgens SM i Mountainbike i Värnamo ställde Täby upp med 21 deltagare vilket är ett rekord för klubben.

Glädjande med yngre deltagare

– Till exempel hade vi 8 tjejer till start på ungdomssidan, tidigare år har den siffran legat på en eller två. Rissveds framgångar spelar såklart in, man förstår att det är möjligt. Extra glädjande är att vi har så många yngre cyklister på plats. Att vara största klubb i flickor 10-12 är en framgång, bara det fortsätter, säger Oskar Ekman som är ungdomstränare i MTB Täby.

Anton Wiking i sprinten. Foto: Krister Landqvist

Det var inte bara ungdomarna som levererade. MTB Täbys egen världsmästarinna, Maria Sedemark, plockade hem ett SM-Guld i damer 50.

”Klubbens egna världsmästare”

– Det är underbart att se att vi både kommer med både bredd och spets. Maria Sedemark är helt outstanding. Klubben jobbar med många ungdomar och det är fantastiskt att så många väljer att åka på ett mästerskap. Att vi sedan levererar även i den absoluta toppen är ju helt otroligt.

Åtta medaljer på sex cyklister

MTB Täby summerar SM i mountainbike med totalt åtta medaljer. Fyra guld, tre silver och ett brons fördelat på sex cyklister.

– Kanske hade vi hoppats, men aldrig vågat tro, att vi kunde plocka med oss så många medaljer hem, säger Oskar Ekman.

ANNONS

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.