ANNONS

Medaljregn på Ungdoms-SM för DSK Friidrott

Glada pojkar från DSK friidrott under USM i Norrköping.
Glada pojkar från DSK friidrott under USM i Norrköping.
DSK kommer närmre de största klubbarna i Sverige. Det vittnar augusti månads ungdoms-SM om. Hela sex medaljer tog laget med sig till Danderyd.
ANNONS

Augusti har varit en fantastiskt framgångsrik månad för Danderyds SK Friidrott på Ungdoms-SM. Klubben har i och med helgens fina resultat i Norrköping tagit hem sex medaljer under USM-månaden.

Victor Törnström blev först ut i gänget att ta en medalj då han blev silvermedaljör på USM i mångkamp för P15. Sedan har framgångarna bara rullat på.

Victor tog sedan ett brons i diskus. Det var för klubben överraskande då han inte kunnat träna ordentligt eftersom det inte finns en riktig kastbur på hemmaarenan Danderyds gymnasium.

DSK Friidrott, USM

Victor och Lucas Törnström på prispallen efter 300m häck. Foto: Mats Törnström

Fyra medaljer i helgen

I helgen genomfördes USM i löpning i Norrköping och där lyckades Victor Törnström ta en silvermedalj på 300m i ett stenhårt lopp, där hans bror Lucas Törnström kom in på en 6:e plats.

Men roligast för klubben var naturligtvis guldet på 300m häck där Victor fick sällskap av sin tvillingbrors på prispallen, då Lucas vann bronsmedaljen.

Det är inte ofta man ser tvillingar ta medalj på SM-nivå, men några timmar tidigare var Viktor Skoglund och Erik Skoglund nära att göra detsamma på 800m i P16-klassen och upprepa deras bedrift från 2019.

Viktor sprang hem silvret och Erik var ytterst nära brons, men det blev till slut en fjärdeplats. I samma lopp sprang träningskompisen Alexander Davidsson-Eriksson in som sexa.

ANNONS

Satsning som gett resultat

DSK anställde en ny tränare, Nil de Oliveira, för en tid sedan och hans arbete med ungdomarna börjar nu ge resultat.

– DSK Friidrott växer så det knakar. Friidrotts-intresset drivs både av framgångar för stjärnor som ”Mondo” Duplantis och Daniel Ståhl, men även vad vi gör här i Danderyd. Vi är den lilla klubben som nu tävlar på samma villkor och konkurrerar med de stora klubbarna tack vare långsiktigt arbetet och djupt engagemang, säger Bo Wikmark som är ordförande i DSK Friidrott.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.