ANNONS

Galen medaljsuccé för Tureberg i ungdoms-DM

Turebergs FK trippel på 200m i F14 genom Elsa Kagevik, Ayla Hallberg Hossain och Ida Chrifi.
Turebergstrippel på 200 meter i F14 genom Elsa Kagevik, Ayla Hallberg Hossain och Ida Chrifi.
Medaljregnet ville aldrig ta slut när 65 turebergare tävlade i helgens DM för 12–17-åringar i Sätra Friidrottshall. Till slut kunde Turebergs FK räkna in hela 58 medaljer – 21 guld, 19 silver och 18 brons – fördelade på 33 olika turebergare.
ANNONS

– Jag har inte gått igenom alla resultatlistor, men jag kan inte tänka mig att någon annan klubb tog så många medaljer som vi. Så fort det var dags för prisutdelning ropade de i högtalarna att vi söker den och den från Turebergs FK och så en från någon annan klubb, säger Marcus Grindange, en av tränarna i Turebergs mångkampsgrupp för ungdomar.

Turebergs FK

Många medaljer blev det. Så som dubbel i stavhopp i F13 genom Zara Klouda och Beate Pott, och silver och brons i höjdhopp i P14 genom  Gustav Källström och Jonathan Edberg. Foto: Turebergs FK.

Just den gruppen hade 13 aktiva på plats i Sätra – och de lyckades plocka hem hela 25 medaljer trots att de tävlade mot grenspecialister.

– De gjorde bra ifrån sig i mångkamps-DM för några veckor sedan, men de är starka även i enskilda grenar. De är duktiga på mycket! säger Marcus Grindange.

Många tog många medaljer

Ayla Hallberg Hossain (F14) tog sin vana trogen en räcka förstaplatser. Hon ställde upp i fem grenar, och vann fem guld.

Men Beate Pott (F13) var nästa lika framgångsrik. På fem grenstarter blev det fyra guld och ett brons.

Alexander Mickelson (P13) vann ett guld och tog fyra silver. Emma Carlsson (F15) ordnade två guld och ett silver. Gustav Källström (P14) åkte hem med två silver och två brons och Ida Chrifi (F14) vann ett silver och två brons.

Turebergs FK

Alexander Mickelson (till vänster) tog hem fem medaljer i P13. Foto: Turebergs FK

ANNONS

”Underbart att se gemenskapen”

Medaljer är emellertid inte allt på en ungdomstävling, menar Marcus Grindange.

– Det är underbart att se gemenskapen där killar och tjejer från olika klubbar hejar på varandra och har kul. Inga oschysstheter som finns i många andra idrotter. Världen behöver fler friidrottare och våra värderingar! säger han.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.