Mellberg om avgörandet: ”Som att komma hem”

Tränarna Azrudin Valentic och Olof Mellberg samt lagkaptenen Gustav Sandberg Magnusson.
Tränarna Azrudin Valentic och Olof Mellberg samt lagkaptenen Gustav Sandberg Magnusson.
Brommapojkarna slog ut Djurgården ur Svenska cupen och har möjlighet att säkra en kvartsfinalplats till helgen.
– En bra situation – nu har vi allt i egna händer mot Degerfors, säger sportchefen Roberth Björknesjö.

 

Läktarbygget på Grimsta tvingade Brommapojkarna att ge bort hemmamatchen mot Djurgården i Svenska cupen. Men i måndagens möte på Tele2 Arena var laget inte lika givmilt.

Nickade in retur

Kevin Kabran sköt ett skott i den 42:a minuten, Djurgårdsmålvakten Andreas Isaksson räddade men Luca Gerbino Polo höll sig framme och nickade in 1-0 till BP.

Djurgårdens Kerim Mrabti kvitterade i den 53:e minuten. Båda lagen hade flera chanser till ytterligare mål men matchen slutade 1-1.

Siktar mot Europa

Med 3-0-segern mot Helsingborg från den första gruppspelsomgången i bagaget ligger BP tvåa i tabellen, två poäng efter ledande Degerfors. Vilket lag som går vidare till kvartsfinal avgörs på lördag när BP möter Degerfors borta på Stora Valla.

– Vårt mål är att gå så långt som möjligt i Svenska cupen. Det är ju närmaste vägen ut i Europa. Vi hoppas vi kan göra en bra prestation mot Degerfors på lördag och gå vidare, säger Roberth Björknesjö till Lokaltidningen Mitt i.

Mellbergs vagga

Brommapojkarnas tränare Olof Mellberg har fått sin fotbollsfostran i just Degerfors.

– Det var läget vi ville ha en avgörande match i sista omgången. Det blir som att komma hem. På förhand en tuff, men rolig utmaning. Vore roligt att ta hem gruppsegern i Degerfors, säger han till BP:s hemsida.

Fakta

Avgörs klockan 14.00 på lördag

Degerfors-Brommapojkarna, lördagen den 4 mars, klockan 14.00, Stora Vallas B-plan.

BP måste vinna för att nå kvartsfinal.