ANNONS

Olof Mellberg lämnar Brommapojkarna

Olof Mellberg.
Olof Mellberg.
Olof Mellberg och Azrudin Valentic.
Olof Mellberg och Azrudin Valentic.
Olof Mellberg förde Brommpojkarna till superettan och allsvenskan. Men succétränaren följer inte med klubben till högsta serien.
– Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar, säger Olof Mellberg till BP:s hemsida.
ANNONS

Olof Mellberg förde nyligen Brommapojkarna till seger i superettan. Han saknar den högsta tränarlicensen men beviljades dispens från Svenska fotbollförbundet att träna laget även i allsvenskan kommande säsong. Men nu har han alltså bestämt sig för att lämna klubben.

BP firar - klart för allsvenskan 2018

Brommapojkarna jublar efter att ha säkrat allsvenskt spel. Foto: Pekka Pääkkö.

– Jag är väldigt glad och stolt över det arbete vi gjort under min tid i BP. Det var en utmanande uppgift att ta sig an när vi för två år sedan började resan mot allsvenskan. Vi ville växla upp sportsligt och i första hand ta klubben tillbaka till superettan, samtidigt som de ekonomiska förutsättningarna var tuffa. Tack vare grymma spelare och ledare så lyckades vi ändå vinna division 1 norra och superettan inom loppet av två år. En unik prestation i svensk fotbollshistoria som jag kommer att minnas med stolthet. Ett extra stort tack till min vän och arbetskamrat Vali för ett fantastiskt samarbete. Förutom spelare och ledare så vill jag även tacka sportkontoret som jobbar hårt för att hela tiden utveckla föreningen och hjälper till att skapa en trivsam arbetsmiljö på Grimsta. Jag har haft en väldigt bra tid i BP men känner mig nu redo att anta nya utmaningar, säger Olof Mellberg till klubbens hemsida.

”Två fantastiska år”

Även Azrudin Valentic lämnar sitt tränaruppdrag.

ANNONS

– Jag och Olof har haft ett unikt samarbete. BP är en mycket välorganiserad klubb, och vi har hela tiden haft de bästa förutsättningarna för att fullt ut kunna fokusera på fotbollsverksamheten, vilket har gett resultat. Redan från början har vi arbetat som en allsvensk klubb. När det nu står klart att det inte blir någon fortsättning som tränare tillsammans, har jag fattat beslut om att lämna BP. Jag vill därför passa på att rikta ett stort tack till alla personer i och runt BP för två fantastiska år. Alla ledare, spelare och hela organisationen i BP runt omkring, säger Azrudin Valentic till Brommapojkarnas hemsida.

”Exceptionell prestation”

Så här kommenterar sportchefen Daniel Majstorovic avhoppen.

– BP går ut med denna information när beslut nu är fattade, både i syfte att undvika ryktesspridning, men framförallt för att visa uppskattning för de insatser och resultat som Olof och Azrudin har presterat tillsammans i BP. Det är en exceptionell prestation som laget har gjort. Vi kan därför bara rikta ett stort tack till både Olof och Vali, och återkommer i nästa steg lite längre fram med information om vilka tränare som kommer att leda BP i Allsvenskan 2018 och framåt, säger Daniel Majstorovic till klubbens hemsida.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.