Meriterande cupseger för Vasalunds 12-åringar

Vasalunds IF P04
Vasalunds 12-åringar efter finalsegern mot FC Djursholm i Linköping.
Första säsongen i 9-manna har utvecklat sig till en stor framgång för Vasalunds IF:a akademilag P04. I helgen tog laget hem Linköping McDonald´s Cup svår nivå i tuff konkurrens av lag från hela landet.

– Ja, det har gått klart bättre än förväntat. Vi har vunnit det mesta i S:t Erikscupen, bland annat mot AIK:s akademilag, och vann även Örebrocupen, Sveriges tredje största ungdomscup, i somras, säger lagets tränare Tomas Ek.

I Linköping gick Vasalund vidare till slutspel som bästa grupptvåa. I semifinalen fick man revansch på Eskilstuna, som vann den egna gruppen, och slog ut dem med 5–2 efter fyra mål av Michael frödin och ett av Elvin Talic.

Inför finalen blev en av lagets backar sjuk och fick ta tåget hem. Ändå lyckades Vasalund vinna finalen mot FC Djursholm med 2–1, båda målen av Elijaah Balagadde.

De flesta av truppens elva spelare är Solnakillar, men några av dem kommer från Järva, berättar Tomas Ek.

– Jag har tränat laget i tre år och det är i stort sett samma grupp nu som då så det är ett sammansvetsat gäng. Men det har tagit tid att bli så här bra. Vi skyndar långsamt och prioriterar att utveckla spelarna, säger Tomas Ek.