Messis Argentina laddar med frukt

Säkerheten höjs när Lionel Messi spelar på Friends arena i morgon.

Han är fruktad på plan – men hans kravlista för omklädningsrummet är inget som skrämmer evenemangschefen Jörgen Larsson.

– Det John Carew gör med en fotboll gör jag med en apelsin, sa Zlatan Ibrahimovic 2002 i en ordfajt med den norske landslagsmannen.

Den svenske landslagskaptenens förre klubbkompis i FC Barcelona Lionel Messi är minst lika fruktad, men har ett betydligt ljummare intresse för frukt. Åtminstone om vi ska tro Svenska fotbollförbundets evenemangschef Jörgen Larsson.

Han har sett till att världsstjärnorna i Argentinas landslag fick åka buss från Arlanda till sitt hotell i söndags och att de har haft vad de behöver för att hålla ångan uppe på gårdagens och dagens stängda träningar och morgondagens match mot Sverige.

Omkring 60 liter vatten vid varje pass, te och kaffe. Tilltugget består av frukt – ett 40-tal bananer och nästan lika många äpplen.

– I det här fallet är det bara bananer och äpplen – inte konstigare än så. Inga väldigt exotiska frukter som vi måste specialbeställa. Det är annars vanligt. När Brasilien var här men för sex–sju år sedan ville de ha äpplen skalade och skivade på ett speciellt sätt och skivade bananer, säger Jörgen Larsson.

Hans erfarenhet är att spelarna framför allt släcker törsten och fyller på energi med frukt.

– Ibland har något lag velat ha småkakor, och te och kaffe brukar vi alltid ställa in. Men ska man vara ärlig är det är framför allt för ledarna, Argentina har kanske 20 ledare med sig. Jag tror inte Messi eller någon av hans lagkamrater tar en kaffe i pausen, möjligen efter matchen.

Invigningsmatchen på Friends Arena spelades mellan Sverige och England den 14 november.

– Engelsmännen verkar vara experter på det där med isbad efter match. Jag vet inte hur mycket is vi fick hjälp av hotellet att ordna fram men det var väldigt mycket. Argentinarna har inte begärt något liknande.

Lionel Messi, 25, fick nyligen ta emot internationella fotbollförbundet Fifas Ballon d’Or – utmärkelsen som världens bästa fotbollsspelare – för fjärde året i rad. Hans närvaro medför fler säkerhetsvakter och matchvärdar på plats än vid Englandsmatchen.

– Han är ju världens bästa fotbollsspelare och vi vet att det finns de som ser det som en sport att försöka ta sig in på planen och hälsa på världsstjärnor, säger Jörgen Larsson.

Messi och hans lagkamrater verkar inte ta ut någon seger i förskott. Åtminstone finns ingen champagne beställd till omklädningsrummet efter matchen.

– Nej, haha. Om de vill ha det tror jag inte att de ber oss om det. Det får de ju äta upp om vi skulle vinna. Sedan är det ju professionella spelare vi pratar om. De har ju matcher i sina klubblag som vanligt till helgen så jag tror inte att de skulle fira en seger i träningsmatch mot Sverige på det viset, säger Jörgen Larsson.

Fakta

Möter Sverige på naturgräs

Träningsmatchen mellan Sverige och Argentina spelas på Friends Arena i morgon onsdag klockan 20.30.

Matchen spelas på naturgräs och arenans tak kommer att vara stängt.

Matchen visas i TV4. Sändningen startar klockan 20.00.

Källa: Friends arena och TV4