TV: Michelsen vill ge unga chansen i Hammarby

Hammarbys nye tränare Jakob Michelsen har gjort sin första träning
Hammarbys nye tränare Jakob Michelsen har gjort sin första träning
Jakob Michelsen ser gärna fler danskar i Hammarby fotboll. Men alla spelare som har lämnat kommer inte att ersättas med nyförvärv.
– Unga Hammarbytalanger måste ha en chans att nå A-laget, säger han.

Jakob Michelsen stegar över konstgräset på Årsta IP. Det är den nye tränarens första träning med Hammarby.
– Some real good things.
På planen pratar han engelska med spelarna. I omklädningsrummet blir det en märklig mix.
– Jag pratar allt möjligt. Jag försöker med svenska, danska, norska och engelska. Men när jag vill undvika missförstånd blir det engelska. Men har jag individuella samtal blir det svensk-danska.

Jagar nyförvärv
Alex, David Boo Wiklander, Lars Sætra, Philip Haglund och Petter Andersson är redan borta. Erik Israelsson kan vara näste spelare att lämna klubben. Jakob Michelsen medger att klubben behöver nyförvärv.
– Vi måste ha nya spelare men inte så många som har lämnat oss. Det måste finnas en chans för unga Hammarbytalanger att nå A-laget.

Danskar under lupp
Som Hammarbys sportchef Mats Jingblad har berättat för Mitt i tidigare har danska spelare ”hamnat under lupp” i och med tränarbytet. Och Jakob Michelsen ser gärna att fler landsmän tar steget över sundet.
– Jag har många favoritspelare i Danmark. Till exempel höstens bästa spelare: Thomas Delaney i FC Köpenhamn. Men nu är jag rätt säker på att Werder Bremen inte släpper honom.
Tror du det finns fler danskar i Hammarby när säsongen startar?
– Vi får se.