Mikaela Laurén jagar revansch i ringen

Mikaela Laurén
Mikaela Laurén är uppvuxen i Ensededalen och bor i dag i Kärrtorp. Hon har 27 segrar och 4 förluster som proffsboxare. Den 9 december gör hon comeback i ringen efter nederlaget mot Klara Svensson på Hovet i september.
Det har varit tyst kring Mikaela Laurén sedan förlusten mot rivalen Klara Svensson på Hovet den10 september. Nu står det klart att 40-åringen från Kärrtorp återvänder till ringen den 9 december på en gala i Nyköping.

Den tidigare WBC-världsmästaren Mikaela Laurén medger att hon är besviken över hur hon agerade i den upphaussade matchen mot Klara Svensson i september.

– Jag vill inte göra några ursäkter, men det var inte jag i ringen mot Klara och det gör förlusten svår att acceptera. Det är frustrerande för jag vet att jag är bättre än henne och jag tror fortfarande att jag kan slå henne, säger Mikaela Laurén.

Hon skulle gärna gå en returmatch mot Klara Svensson, men först ska hon påbörja jakten på att sno tillbaka världsmästartiteln i superweltervikt.

Men först är det alltså matchen den 9 december, sm är en del i en gala i Nyköping där Erik Skoglunds fajt mot albanen Timy Shala i lätt tungvikt är huvudnumret. Vem Mikaela Laurén ska möta är inte bestämt ännu, men klart är att hon längtar till matchen.

– Jag kan inte vänta. Att förlora en match är som att ramla av cykeln, det är bara att hoppa upp snabbt igen. Det är viktigt att avsluta året med en bra seger och ha roligt, för jag hade inte roligt i min senaste match.