BP får 10 miljoner för stjärnskottet Gyökeres

Viktor Gyökeres ser ut att lämna BP för engelska Premier League.
Viktor Gyökeres ser ut att lämna BP för engelska Premier League.
Brommapojkarnas 19-årige anfallstalang Viktor Gyökeres ser ut att lämna klubben. Enligt Expressen säljs han till engelska Premier League-klubben Brighton & Hove Albion FC för cirka 10 miljoner kronor.

Viktor Gyökeres har gjort stor succé i BP:s A-lag i år. Med nio mål har han bidragit starkt till att laget som nykomling leder Superettan, med stor marginal ner till kvalstrecket, efter 20 omgångar.

Stjärnskottet Gyökeres ser dock inte ut att spela i Allsvenskan nästa år, varken i BP eller i någon av de svenska storklubbar – Hammarby, AIK, Djurgården och IFK Göteborg med flera – som har försökt värva honom.

10 miljoner kronor

I stället lämnar han Sverige för spel med Brighton, som är nykomling i Premier League. Enligt Expressen är Viktor Gyökeres överens om de egna villkoren med klubben och BP ska ha accepterat ett bud på omkring 10 miljoner kronor.

Brommapojkarna avancerade i onsdags till Svenska Cupens gruppspel i vår då de besegrade division 1-laget Arameisk-Syrianska med 2–0. I Superettan har laget vunnit 15 av 20 matcher och möter härnäst tabellfyran Falkenbergs FF hemma på Grimsta IP på söndag.