ANNONS

Gamla mobiler kan bli räddning för Hammarby Bandy

bandy
Hammarby Bandy spelar näst sista hemmamatchen i Elitserien på lördag, mot Motala.
Många fans vill vara hjälpa Hammarby Bandy som är i ekonomisk kris. En swishkampanj har fått in 295 000 kronor, Bajen Challenge samlar också in pengar, och nu uppmanas publiken på lördag – då det är Bandyns Dag och frivillig entré på Zinken – att skänka sina avlagda mobiltelefoner för att hjälpa bandyn.
ANNONS

– Förutom den miljöinsats man gör genom att samla in mobiler finns det ett ekonomiskt värde i de telefoner som ligger och skräpar i de svenska hemmen, säger Jörgen Hjort, Hammarbysupporter och vd på företaget Telechange som kommer att ta vara på telefonerna som samlas in.

Tanken är att nyare telefoner ska återanvändas och säljas medan äldre skickas till återvinning för att spara på jordens resurser. Allt överskott tillfaller Hammarby Bandy, med undantag för några procent som tillfaller organisationerna Friends och Städa Sverige.

Insamlingslåda på Zinken

En insamlingslåda finns på plats i tältet på Zinkensdamms IP i samband med Hammarbys hemmamatch mot Motala på lördag den 12 januari, där entrén dessutom är valfri.

De som inte ska gå på matchen kan lämna in avlagda mobiltelefoner på Hammarby Bandys kansli på Zinken. Föreningens ungdomslag genomför dessutom en insamlingskampanj för att hjälpa klubben som befinner sig i ekonomisk kris och riskerar att förlora elitlicensen.

Chans att bandyladda med 82-hjältar

Ett annat insamlingsinitiativ är Bajen Challenge, en sida där vem som helst kan starta utlottningar till förmån för Hammarby. Exempelvis finns en challenge som Bajen Fans har startat där en bandyuppladdning, inför lördagens match mot Motala, med fotbollslegenderna från 1982-gänget Uffe Eriksson och Klasse Johansson står på spel.

På lördagen är det alltså dessutom Bandyns Dag. Tanken med dagen är att man kör under dagtid en helg så att barnfamiljer kan komma, och matchen sker i samarbete med sponsorer som lägger en summa pengar så att publiken får fri entré.

Bajen Fans samlar i gröna hinkar

Bajen Fans kommer dock att stå vid entréerna med sina gröna hinkar för att samla in frivillig entré/bidrag som går till Hammarby Bandys krisande ekonomi.

Beloppet är helt valfritt men Bajen Fans kallar det ”BandyTjugan” och tänker sig att om exempelvis 6 500 åskådare bidrar med 20 kronor var så får klubben in 130 000 kronor.

ANNONS

Damlaget lirar direkt efter herrarna

Utöver själva bandymatchen, som startar klockan 13.45, ordnas det olika aktiviteter för barn på arenan. I år har även damlaget match direkt efter herrarnas match så att supportrar kan stanna kvar och titta och heja fram dem också.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.