Se morgondagens stjärnor på Skytteholms IP

Skytteholms IP
Tusentals åskådare väntas komma till Skytteholms IP för att spana in talangerna.
I kväll gör några av dagens stora fotbollsstjärnor upp i Europa League-finalen på Friends Arena. I helgen är det morgondagens stjärnors tur att visa upp sig på en arena i närheten. Då avgörs Lennart Johansson Academy Trophy på Skytteholms IP.

– Det här är en unik fotbollsupplevelse utöver det vanliga. För den som vill se riktigt kvalitativ fotbollsunderhållning rekommenderar vi ett besök på Skytteholm, säger Riki Simic, turneringsansvarig i arrangörsklubben AIK Fotboll.

Det är sjunde året som den internationella fotbollsturneringen arrangeras. Totalt 30 lag från 16 länder, pojkar 13 och 14 samt flickor 14, är deltar den 26–28 maj.

Tusentals åskådare varje år

Lennart Johansson Academy Trophy är som enda ungdomsturnering i Europa godkänd av UEFA. Den är ansedd som en av Europas absolut främsta fotbollsturneringar för ungdomar och brukar locka flera tusen besökare till Skytteholms IP varje år.

De senaste årens publikfavoriter FC Barcelona deltar även i år med sina mest talangfulla 14-åringar. Bland andra klubbar finns exempelvis Arsenal FC, Juventus FC, Paris Saint-Germain, FC Milan, Everton FC – och med AIK Ungdomsakademi som representanter för Sverige.

De främsta talangerna på plats

Utöver europeiska toppklubbar deltar även FC Kia från Iran och Vancouver Whitecaps FC från Kanada.

Alla lag i turneringen ställer upp med sina främsta talanger inom åldersklassen.

Lennart Johansson, AIK:s hedersordförande, har gett namn åt turneringen på Skytteholms IP.

Turneringen bär namn efter legendariske AIK-ledaren Lennart Johansson, som bland annat var ordförande i UEFA och vice ordförande I FIFA mellan 1990 och 2007.