Morsten: ”Hammarby har betytt väldigt mycket”

Hammarby handboll
Hammarby handboll
Hammarby säkrade nytt kontrakt i handbollsligan i går genom att besegra Amo handboll i Eriksdalshallen. Men firandet blev en känslomässig bergochdalbana för Jonatan Wenell och Alexander Morsten som nu lämnar klubben.

 

Hammarby ledde kvalmötet med 2-0 i matcher och behövde bara en seger till för att säkra spel i handbollsligan nästa säsong. Men motståndarna Amo handboll började bäst i Eriksdalshallen och ledde i halvtid med 12-11.

På hugget

Men Hammarby var på hugget i början av den andra halvleken. Laget ryckte till 15-12, behöll greppet och vann till slut med 31-21.

”Väldigt rörd”

Matchen var den sista för lagkaptenen Jonatan Wenell som flyttar till Göteborg och Alexander Morsten som blir proffs i Randers HH i Danmark. Båda tackades av med blommor och publikjubel.

– Det gjorde mig jätteglad och väldigt rörd. Det var ett mäktigt tillfälle och det var många känslor på samma gång. Jag är väldigt tacksam över det. Jag vill tacka alla i Hammarby som lägger ner ett stort jobb. Det har betytt jättemycket för mig och jag vet att det gör det för många, säger Alexander Morsten.

Firade på krogen

Känslostormen fortsatte när laget firade på en krog nära Medborgarplatsen.

– Jag pendlade mellan att vara jätteglad till att vara ledsen över att jag ska lämna det här. Jag har Hammarby att tacka för väldigt mycket. Hela föreningen betyder mycket för mig och har varit en stor del av min uppväxt. Det är svårt att släppa.

Landslagsläger

Nu är säsongen alltså över för Hammarby men Alexander Morsten kan inte ta ledigt riktigt än. I början av maj är han nämligen uttagen till ett läger med ligalandslaget, en satsning på de spelare som är strax utanför A-landslaget.

– Först ska jag fokusera på landslaget och sedan ska jag försöka börja flytta till Damark. Men efter det blir det någon form av resa tillsammans med min flickvän, vi har inte bestämt vart än.

Vilken kontakt kommer du att ha med Hammarby?

– Jag kommer så klart att följa laget. Och så fort jag är i Stockholm kommer jag att försöka komma ner och träna med dem.

Skulle du vilja avsluta karriären i Hammarby?

– Det vore självklart en jättefin saga om jag fortsätter att utvecklas på mitt håll och Hammarby utvecklas som förening och tar några steg. Då vore det jätteroligt att avsluta karriären i klubben.

Fakta

Spelar basket i tv-soffan

Namn: Alexander Morsten.

Ålder: 23 år.

Bor: Hornstull i en trea tillsammans lagkompisarna Anton Hellberg och Patrik Lindblad.

Familj: Flickvännen Carin Strömberg, 23, som spelar handboll i Viborg i Danmark.

Tv-spel: ”Mitt favoritspel är NBA 2K17. Det är roligt och välproducerat. Hade jag fått välja en annan sport hade jag nog valt basket. Det är extraordinära atleter. Handbollsspel? Det har kommit något nu men det är inte så välutvecklat. Det kanske blir bättre och bättre.”

Aktuell: Säkrade nytt kontrakt i handbollsligan med Hammarby handboll genom att besegra Amo handboll. Uttagen till ligalandslagets läger i Märsta, 1-3 maj. Flyttar till Danmar för att bli proffs i Randers HH.