Djurgårdens innebandylag kan uteslutas

Om inte Djurgården innebandy betalar årets avgifter för serieanmälan senast den 31 december så kommer Stockholms innebandyförbund att utesluta föreningens samtliga lag från all verksamhet som administreras av förbundet.

Det beska beskedet gick Stockholms innebandyförbund ut med på sin hemsida i förra veckan.

I praktiken innebär det bland annat att föreningens herrjuniorer, damjuniorer, åtta pojklag, och två flicklag riskerar att kastas ut ur allt seriespel, så som Mitt i-cupen, Minicupen och DM.

För tre veckor sedan berättade Lokaltidningen Mitt i att Djurgården innebandy hade en ekonomi i kris på grund av tidigare styrelsens misskötsel av ekonomin och att Djurgårdens Supporters Club, DSC, startade en insamling för att rädda klubben undan konkurs.

Insamlingen har hittills inte dragit in tillräckligt mycket pengar och konkurshotet hänger tyngre än någonsin över föreningen.

Totalt har Djurgården innebandy skulder på cirka 1,2 miljoner kronor, men en så stor del av dem kommer att avskrivas att klubben räknar med att 400 000 kronor skulle räcka för att undvika en konkurs.

Summan som Stockholms innebandyförbund vill ha in är betydligt mindre än så, 59 000 kronor. Den kostnaden skulle med lätthet täckas av Svenska innebandyförbundets ersättning för de centrala sponsorerna i förbundsserierna – men förbundet håller på pengarna och gör en utbetalning i januari och en i april.

I ett upprop från Djurgården innebandy i förra veckan skriver man att ”bödlarna i det här fallet är de två förbunden, nationella Svenska innebandyförbundet och lokala Stockholms innebandyförbund”.

I uppropet uppmanas dessutom alla Djurgårdare att ”dra sitt strå till stacken” i stället för att se på när Djurgården innebandy ”blöder eller i värsta fall förblöder ekonomiskt”.