Multihall ersätter slitet plåtschabrak

Sveriges första inomhusbana för trendsporten paddeltennis, 17 badmintonbanor och en inomhushall för innebandy. Igår klubbades den nya rackethallen i Skogås.

För fem år sedan skickade Skogås Badmintons klubbchef Benny Eklund in ett medborgarförslag till kommunen med egenfinansierade ritningar över en ny rackethall i Skogås.

Nu blir hallen verklighet, om än lite mindre än ursprungsförslaget.

– Det känns fantastiskt. Alla vet att det här är Stockholms sämsta hall och ingen tycker att det är kul att komma hit. Men de kommer ändå eftersom de vet att vi står för bra arrangemang, säger Benny Eklund.

Den nya rackethallen klubbades i kommunstyrelsen i går och ska stå klar i januari 2016.

– Jag är jätteglad över att hallen äntligen blir av, men beklagar att det tagit sådan tid, säger Vibeke Bildt (FP) ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Huddinge.

Benny Eklund hade hoppats på en multihall med plats för en fullstor plan för bollsporter, men det fanns inte tillräckligt med utrymme på grund av den nya safariparken intill.

– Det känns ändå okej eftersom vi går från en tio-baneshall som läcker in till en hall med 17 banor. Det är så klart ett jättelyft, säger han.

Den del av hallen om är tänkt för bollsporter finns kvar, men är mindre än planerat, 16,5 gånger 40 meter, i stället för fullstora 20 gånger 40 meter.

– Men den är fortfarande tillräckligt stor för att spela tvåmål. Och det kommer att finnas möjlighet att sätta upp sarg och spela innebandy exempelvis, säger Benny Eklund

Den nya rackethallen kommer även att rymma banor för squash och paddeltennis. Det sistnämnda en trendsport som närmast kan beskrivas som en hybrid av tennis och squash.

Kommunens fastighetsbolag Huge bygger hallen som sedan hyrs ut till en entreprenör som står för driften.

Skogås Racketcenter AB som driver verksamheten i den befintliga hallen torde ligga bra till för att ta hand om driften, tycker Benny Eklund.

– Vi har kunskap om den här typen av verksamhet som kräver en hel del pyssel. Det går inte runt på bara klubbverksamhet utan man måste även ha in privatpersoner. Vi vill göra hallen till en mötesplats för människor i Huddinge och kommunerna runtomkring, säger Benny Eklund.

Tack vare Skogås Badmintons klubbchef Benny Eklund är det nedklottrade och mögelskadade plåtschabraket till rackethall i Skogås snart ett minne blott. En ny hall klubbades i kommunstyrelsen i går och ska stå klar i januari 2016.

Fakta

Blir klar 2016

Den nya rackethallen i Skogås kostar 87 miljoner kronor.

Den rymmer 17 badmintonbanor, banor för paddeltennis och squash, en dans- och styrketräningslokal, en hall för bollsporter, ett kafé, samt en butik.

På utsidan placeras löparbanor, en längdhoppsgrop och en tennisbana.

Hallen invigs 1 januari 2016.