Munozova vann vintertouren

Anette Munozova har anledning att vara glad. I söndags säkrade hon totalsegern i vintertouren.
Anette Munozova har anledning att vara glad. I söndags säkrade hon totalsegern i vintertouren.
Sollentunatjejen Anette Munozova, Näsbyparks tennisklubb, vann vintertourens näst sista deltävling i Borås och säkrade totalsegern för andra gången i karriären.

Tidigt i morse hastade Anette Munozova till Tunisien för att under tre veckor spela tre 10 000-dollars ITF-turneringar.

Hon reste med ett brett leende på läpparna, den bedömningen gjorde NPTK:s klubbchef, Kenneth Bergbom, efter den korta sms-kommunikation de hann med mellan hennes hemresa från Borås och avfärd till Tunisien.

– Jätteroligt. Anette vann vintertouren 2013/14 och gör det nu för andra gången. Hon låg tvåa i sammandraget inför turneringen, men hade goda förutsättningar eftersom ledande Cornelia Lister, Fair Play TK, inte kunde vara med i Borås.

Egentligen skulle 24-åriga Munozova åkt till Tunisien i mitten av förra veckan för att förbereda sig för grusspel. Men chansen att vinna vintertouren, med 15 000 kronor i bonus, fick gå före. Hon behövde nå semifinal för att säkra totalsegern och tog det steget längre genom att besegra Alexandra Almborg, Lund, i semifinal och sätta punkt med 2-0 i set mot Marina Yudanov, GLTK.

– Jag är partisk, men Anette slog Cornelia Lister i elitserien i december så det känns motiverat att hon får kröna kuskandet på vintertouren med totalsegern, säger Kenneth Bergbom.

Redan i morgon, tisdag, inleder Anette sina spelveckor i Tunisien.

– Hon hade säkert behövt några träningsdagar på grus, men på ren inspiration tror jag att hon kan få en bra period därnere, säger Kenneth Bergbom.