Muskelknuttarna Yousef och Aran klara för EM

Yosef babar.
Yousef Babar i speedos och Aran Hanif i långa badshorts under SM i Västerås.
Efter starka insatser i SM och NM är Sollentunakillarna Aran Hafid och Yousef Babar uttagna i landslagstruppen till EM i men´s fysique och bodybuilding i maj. Om tre månader inleder de hårdsatsningen – men först ska de återhämta sig och svulla julmat.

– Ja, nu har vi haft hård diet sedan i juni och är helt tömda på energi. Så nu har vi sagt att vi ska njuta och äta mest av alla på julbordet innan vi kör igång med en ny diet i mitten av januari, säger Aran Hafid.

Aran Hafid

Aran Hafid poserar i SM i men´s fysique i Västerås. Foto: Redha Ali

Lokaltidningen Mitt i berättade i våras om hur Aran kämpat sig tillbaka efter att ha opererat bort en tumör i ryggen och lyckades ta guld i men´s fysique i både Battle of Sweden och Sweden Grand Prix.

EM i Spanien i maj

I höst har framgångarna fortsatt för den 26-årige Sollentunakillen. Han tog silver på SM i Västerås i september och följde upp med silver även i NM i Alingsås i lördags. Efter NM fick Aran beskedet att han är uttagen i landslagstruppen som åker till EM i Santa Susanna i Spanien i maj.

Där får han sällskap av 24-årige kompisen Yousef Babar, också han från Sollentuna, som tävlar i bodybuilding. Yousef vann guld i både SM och NM, inte bara i sin längd/vikt-klass utan även i over all.

Yousef Babar

Yousef Babar i SM i Västerås.  Foto: Redha Ali

– Jättekul! Vi har känt varandra sedan tonåren och tränar ofta tillsammans, säger Aran.

”En maxad beach boy”

I Arans disciplin men´s fysique gäller det att visa upp en fettfri kropp med hårda muskler men även symmetri och ”fina linjer”, förklarar han.

– Det ska flowa. Lite beach boy-look. En maxad beach boy.

För Yousef som tävlar i klassisk bodybuilding är det mer volym som gäller.

”Mer volym och kött”

– De poserar som Arnold Schwarzenegger. Mer volym och kött. De ska vara stora och hårda med power i varje posering. Men samtidigt ska de också ha flow. Och det ser man på Yousef, han ser väldigt harmonisk ut, säger Aran.

Yousef babar

Yousef Babar visar upp sina muskler.  Foto: Redha Ali

Trots skillnaderna är träningen snarlik, förklarar han.

– Ja, jag kör också hårt. Och även om jag tävlar i långa badbyxor så tränar jag benen stenhårt, men jag behöver inte framhäva dem.

Nu efter SM och NM inleds alltså en lugnare period vad gäller dieten, men inte när det handlar om träning.

Ingen börda att träna

– Nej, tränar gör vi hela tiden. Det är ingen börda för oss, det är bara kul. Men det ska bli skönt att slippa dieten. Det har inte varit lätt att arbeta när man har legat på så låg energinivå, säger Aran.

Yousef Babar

Yousef Babar vann guld i sin viktklass och i over all, både i SM och i NM. Foto: Redha Ali

Efter julhelgen är det alltså dags att inleda en ny diet inför EM i maj. Där är konkurrensen hård, men Aran har stora förhoppningar.

– Det blir tufft, men svenskarna brukar vara jätteduktiga. Sverige brukar alltid plocka hem 70–80 procent av klasserna, säger han.