Min lokala hjälte

Mycket Stockholm i kvällens OS-premiär

Förbundskaptenen Pia Sundhage är en av många med Stockholmsanknytning i det svenska damlandslaget i fotboll som i kväll har OS-premiär mot Sydafrika.
Förbundskaptenen Pia Sundhage är en av många med Stockholmsanknytning i det svenska damlandslaget i fotboll som i kväll har OS-premiär mot Sydafrika.
Ikväll onsdag klockan 18.00 tjuvstartar OS i Rio med damfotboll då Sverige möter Sydafrika.

Delar av den svenska truppen, både spelare och ledare, har rötter i Stockholm.

Ikväll, onsdagen den 3 augusti, klockan 18.00 träder Sverige in i OS-handlingen. Damlandslaget i fotboll möter Sydafrika i arenan Estádio Olímpico João Havelange i Rio de Janeiro. Matchen sänds i TV3.

– Sydafrika är ett lag med några bra spelare, de spelar med mycket markeringsinslag, säger förbundskaptenen Pia Sundhage till Svenska Fotbollförbundets hemsida. De är tuffa i närkamperna så jag tror att vi behöver ha ett snabbt spel och låta bollen göra jobbet.

Pia Sundhage är en av flera i den svenska truppen med Stockholmsanknytning. Sundhage bor i Stocksund, och den assisterande förbundskaptenen Lilie Persson i Trångsund.

I spelartruppen finns flera som är födda i Storstockholm eller har spelat i lag från huvudstaden. Mittfältaren Caroline Seger har ett förflutet i Tyresö FF. Detsamma gäller backen Linda Sembrant som även hade en sejour i AIK.

Mittfältaren Lisa Dahlqvist föddes i Järfälla och har spelat i Tyresö FF. Försvararen Magdalens Eriksson föddes i Skarpnäck och har Enskede IK som moderklubb. Hon har även spelat i Hammarby och Djurgården. Reserven Pauline Hammarlund är född i Trångsund med Skogås/Trångsund som moderklubb, och har spelat i Tyresö FF.