Nabil Bahoui återvänder till AIK på lån

Nabil Bahoui är åter i AIK, åtminstone till den 30 juni.
Nabil Bahoui är åter i AIK, åtminstone till den 30 juni.
Det har ryktats en tid. Nu är det klart – AIK lånar Nabil Bahoui från Grasshoppers Club. Avtalet gäller till den 30 juni, och det finns även en köpoption.

– Jag är glad över att klubbarna hittade en lösning, det skall bli fantastiskt att få dra på mig AIK-tröjan igen, säger Nabil Bahoui till AIK Fotbolls hemsida.
27-årige Nabil Bahoui kom den 8 november 2012 till AIK från IF Brommapojkarna. Tävlingsdebuten för AIK skedde hemma mot Halmstads BK (1–2) i Svenska cupen inför 3 753 åskådare på Skytteholms IP den 3 mars 2013.

Premiärmål mot Elfsborg

Det första målet i AIK-tröjan kom i den allsvenska premiären borta mot IF Elfsborg (2–2) inför 15 861 åskådare på Borås Arena den 1 april 2013.
Den 8 juli 2015 såldes Bahoui till den saudiarabiska klubben Al-Ahli Saudi Football Club. Senare har han även spelat i Hamburger SV och Grasshoppers.

32 mål – hittills

Totalt blev det 75 tävlingsmatcher för Nabil Bahoui i AIK-tröjan 2013–15 och han svarade för 32 mål och 24 målgivande passningar. Nu kommer han alltså tillbaka, och ska spela i tröja nummer 17.
– Att få möjlighet att låna Nabil under våren gör oss kortsiktigt bättre och ger oss också en möjlighet att utvärdera hur vi ser på varandra lite mer långsiktigt. Vi är stolta och glada över att Nabil vill komma hem till AIK, säger Björn Wesström, sportchef i AIK Fotboll.