ANNONS

Nacka går som tåget – trots strul med isen

Succéstart på säsongen och återtåget till division 1 går på högvarv. Det enda frågetecknet för Nacka HK är hur isen egentligen mår i hemmahallen.

– Det hade varit farligt att spela där, säger lagkaptenen Olle Strömvall efter att en match fått ställas in.
ANNONS

Efter fem spelade omgångar i division 1 hade Nacka fått en perfekt start på säsongen. Med trepoängare i alla matcher och klar serieledning fanns inte mycket att klaga på – förutom en sak.

Mötet med Spånga hemma i Nacka ishall, som skulle ha spelats den 16 oktober, ställdes in på grund av det inte fanns någon is bakom bortalagets kasse där underlaget i stället övergick i betong.

– Vi körde på som vanligt på uppvärmningen men på Spångas sida så fungerade inte aggregatet bakom målet så isen frös inte till där, säger Olle Strömvall som redan hade skakat hand med både domare och motståndarnas lagkapten och var redo för match.

– Isen vårdades i någon halvtimme men det var för farligt att spela där och riskabelt för båda lagen. Det var bättre att skjuta upp matchen.

I hopp om att isproblemet var en engångsföreteelse jobbar Olle Strömvall hårt för att laget ska fortsätta rada upp vinster. Efter att ha trillat ur division 1 våren 2014, efter åtta raka år i serien, misslyckades Nacka förra säsongen med att direkt ta klivet tillbaka. Lagets kapten medger att det självklara målet är att ta sig tillbaka så fort som möjligt, och även om det ser ljust ut för tillfället är det fortfarande en lång väg kvar.

– Det har alltid funnits en revanschlust sedan vi trillade ur. Vi vill ta Nacka tillbaka men det är mycket arbete som måste göras och mycket måste klaffa.

Vägen till division 1 är lång och består av tre delmoment. Till att börja med måste Nacka komma topp fyra i division 2 östra för att kvalificera sig för alltvåan. Väl där krävs en ny placering bland de fyra bästa lagen för att ta sig till den slutgiltiga kvalserien. De två bästa lagen i kvalserien spelar i division 1 säsongen därpå.

– Vårt första mål är att nå alltvåan och det ser ganska ljust ut just nu, säger Strömvall.

Kaptenen pekar på flera aspekter när han svarar på varför han tror att laget lyckas bättre nu än under fjolårssäsongen.

ANNONS

– Vi har ett jämnare lag i år och många spelare som kan producera poäng, säger Strömvall som själv har bidragit med tre mål och lika många assist.

– Vi har en duktig målvakt också i Hampus Eriksson. Han är väldigt viktig för oss och man måste ha en bra målvakt för att vinna. Det är mycket tack vare honom som vi har haft en så bra säsongsinledning.

Nacka HK är en anrik ishockeyförening där spelare som Mats Sundin, Johan Garpenlöv, Charles Berglund och Fredrik Bremberg har lirat i klubbtröjan. Olle Strömvall medger att det är uppe i division 1 som laget hör hemma.

– Jo, så känns det ju. När vi tar klivet upp får vi se, men det känns bra i år och vi kan absolut vara med och hota. Det har vi laget för.

Nästa hemmamatch för Nacka är mot Rimbo i kväll. Förutsatt att isen håller.

Fakta

Nacka Hockeyklubb har, med undantag för åren 2003-2006, spelat i division 1 mellan 1999 och 2014. Nu gör klubben andra raka säsongen i division 2.

Håkan Ferm är tränare för laget och har fått en drömstart på säsongen. Efter sju spelade omgångar har laget vunnit samtliga matcher och går med stormsteg mot serieseger i division 2 östra A.

Klubben bildades 1976 och spelar i Nacka ishall som har en kapacitet på 1 306 åskådare.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Värmdö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.