ANNONS

Nackaseglare klara för OS

Josefin Olsson går för medalj i OS i Rio.
Josefin Olsson går för medalj i OS i Rio.
Josefin Olsson har efter vinsten i världscupen seglat upp som ett guldhopp inför OS i Rio. Nu har hon, precis som KSSS-kollegorna Anton Dahlberg och Fredrik Bergström, säkrat en OS-biljett.
ANNONS

Sveriges Olympiska Kommitté har presenterat de första namnen som tar plats i truppen till OS i Rio nästa år. Och bland de 49 uttagna hittar vi tre representanter från Kungliga Svenska Segelsällskapet, KSSS, från Saltsjöbaden.

En av dem är Josefin Olsson som sedan länge har vetat om att hon ska få delta i Laser Radial-klassen i vattnet utanför Copacapana-stranden. Med ett otroligt starkt 2014 och 2015 bakom sig, med bland annat VM-silver och seger i världscupen, var 26-åringen given i OS-truppen och har vuxit fram som en av Sveriges största medaljhopp till nästa sommar.

Olsson är dock inte ensam om att gå för en pallplats i Brasilien. Även KSSS-duon Anton Dahlberg och Fredrik Bergström har fått klartecken från SOK i klassen 470. Med en femteplats på för-OS, en sjätteplats på VM och finalplats i världscupen har paret visat att de tillhör yttersta världstoppen. För Anton Dahlström väntar det tredje olympiska spelet medan Fredrik Bergström gör sitt första OS.

– Vi har lyft oss det sista kvartalet och nu kan vi med denna tidiga uttagning koncentrera oss på vår utveckling vidare, säger Dahlberg till KSSS:s hemsida.

För Josefin Olssons del är tankarna för tillfället på annat håll än OS. Den 20 november inleds VM i Oman där hon hoppas erövra den ädlaste medaljvalören.

– OS-platsen värmer, men det är varmare här i Oman. Känns viktigt att visa de andra en gång till att jag är att räkna med, säger hon.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Nacka direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.