ANNONS

Nahir Oyal tillbaka i Arameiska

Nahir Oyal är tillbaka i Arameiska. Här flankeras han av styrelseledamoten Diala Asso.
Nahir Oyal är tillbaka i Arameiska. Här flankeras han av styrelseledamoten Diala Asso.
Den tekniske men skadedrabbade ytterforwarden Nahir Oyal är klar för nya division 1-laget Arameisk-Syrianska IF.
På meritlistan har 26-åringen totalt 37 allsvenska fotbollsmatcher med Syrianska FC och Djurgårdens IF.
ANNONS

2008 inledde Nahir Oyal sin seniorkarriär i fotboll i Arameisk-Syrianska IF. Efter nio år är 26-åringen nu tillbaka i Botkyrkaklubben.

– Det känns underbart att vara tillbaka på min riktiga hemmaplan igen där allt började på riktigt, säger Oyal till Arameiskas hemsida.

Tränaren Albert Krasniqi hoppas mycket på återvändaren.

– Nahir har extremt mycket talang fast har haft en hel del otur med skador. Nu är han tillbaka efter en fotfraktur men är otränad. Förhoppningen är att Nahir ska vara spelklar till seriepremiären.

Trots återkommande skadeproblem har Nahir Oyal samlat på sig en hel del meriter. Under åren 2011-2013 gjorde han totalt 37 allsvenska matcher för Syrianska och Djurgården. Det har också blivit en sejour med Sanliurfaspor i turkiska andraligan. De två senaste säsongerna har Oyal spelat med Syrianska i superettan.

– Jag har levt på ren talang och tränat väldigt lite på grund av alla skador, säger Oyal. Trots det har jag kommit väldigt långt, men jag skulle verkligen vilja uppleva en hel säsong skadefri och se vad det skulle ge för resultat.