ANNONS

Nära att lägga av – nu ska Pablo lyfta BP

Pablo Pinones Arce var nära att lägga av.

– För att spela vidare behövde jag något som motiverade mig extra mycket, som att vara med och få tillbaka BP till elitfotbollen, säger han.
ANNONS

Tillsammans lyfte de Brommapojkarna till allsvenskan 2012. Nu återförenas supertränaren och blivande klubbdirektören Roberth Björknesjö och målkungen Pablo Pinones Arce i BP

– Det är en duktig fotbollspelare som gör mycket mål. Vi behöver honom som ledare på plan för att hjälpa våra yngre spelare med utvecklingen. Dessutom är det en BP-kille, han känner föreningen väl och vill det här själv. Det gör det ännu roligare, säger Roberth Björknesjö som i vår tar över som klubbdirektör i BP efter Ola Danhard.

Sin senaste säsong i Brommapojkarna gjorde Pinones Arce 18 mål och värvades av allsvenska Öster.

Frågan är om han är lika bra idag?

– Det får vi se. Han är otroligt professionell och fysiskt i jättebra form. Det är klart att han blir äldre och äldre. Men för oss är han jätteviktig som människa, profil – och fotbollspelare. Det är kombon som är bra, säger Robert Björknesjö.

När Mitt i får tag i Pablo Pinones Arce befinner han sig utomlands på semester.

Anfallaren fick inte förnyat förtroende i Hammarby i allsvenskan och funderade på att lägga av.

– För att spela vidare behövde jag något som motiverade mig lite extra mycket, som att vara med och få tillbaka BP till elitfotbollen där BP hör hemma, säger han.

Hur blir det att jobba med Olof Mellberg?

ANNONS

– Det blir superintressant med BP. Det är inte bara Olof som är ny i klubben utan även Valli (Azrudin Valentic). Robert är tillbaka på en ny post och andra duktiga spelare.

Handlar det om en nedtrappning för din del?

– Absolut inte, jag vill vinna och göra mitt absolut bästa för att BP ska tillbaka, säger Pablo Pinones Arce.

Återtåget blir dock ingen lätt resa.

Brommapojkarna tappade sex miljoner i intäkter när klubben åkte ur Allsvenskan 2014 och ytterligare fyra miljoner i och med degraderingen till division 1 ifjol.

– På två säsonger har klubben tappat tio miljoner kronor. Det är klart att det märks, säger Roberth Björknesjö.

Med förra landslagsbacken Olof Mellberg som huvudtränare tror han ändå på succé.

Fast han är väl rätt oprövad som tränare?

– Han har tränat sin sons lag i BP. Det är en otroligt duktig fotbollspelare sedan innan. Han har ledarerfarenhet och är ett fantastiskt spännande namn nu när han har bestämt sig för att bli tränare. Med sin vinnarskalle, och tillsammans med Valle som varit ansvarig för Assyriska FF i fyra år, så kommer det att bli jättebra, säger Roberth Björknesjö.

Fakta

Martin Mutumba har lämnat BP

Nyförvärv: Pablo Pinones Arce, anfallare från Hammarby IF, Markus Gustafsson, mittfältare från Ljungskile SK, Joel Qviberg, back från Vasalunds IF.

Förluster: Jacob Une Larsson, back, Djurgården, Pontus Åsbrink, mittfältare, IK Frej, Fredrik Stoor, back, kontraktslös, Gabriel Petrovic, mittfältare, Mariehamn, Fredric Jonson, back, kontraktslös, Nikola Grubjesic, anfallare, kontraktslös, Martin Kayongo-Mutumba, mittfältare, kontraktslös, Niclas Vemmelund, back, oklar klubbadress.

Uppflyttad från juniorleden: Viktor Göranzon, målvakt.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Bromma direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.