ANNONS

Tränaren om segerdramat: ”Nästan orimligt starkt av spelarna”

Täby FK efter att ha satt straffen på övertid mot Sundbyberg 2019, seriesegrare i förtid och även uppflyttning till division 1 år 2020. Kontakta fotografe
Här har Hugo Näslund precis slagit in den avgörande straffen mot Sundbyberg som ger Täby FK en biljett till division 1.
Täby FK lyckades efter stor dramatik vinna mot Sundbyberg. Hugo Näslund slog in straffen som på övertid gav hemmalaget seriesegern och avancemang till division 1.
ANNONS

Täby FK tog i lördags emot Sundbyberg hemma på Tibblevallen. Trots att båda lagen slet för poäng var matchen mållös in i det sista.

Sundbyberg, som krigar för att hänga kvar, bjöd inte på något och målchanserna var lätträknade. Täby FK jagade å sin sida poäng för att säkra seriesegern och biljetten till division 1.

Avgörandet kom när Täby FK:s Daniel Sterner fälldes i den 92:a matchminuten och domaren pekade på straffpunkten.

Hugo Näslund utsågs till straffskytt och pressen var enorm på den unga Täbytalangen.

– När jag fick stå där och vänta 4-5 minuter började tankarna så klart att vandra, berättar Hugo Näslund i intervjun med Lokaltidningen Mitt i Täby.

Hugo Näslund i Täby FK slog distinkt in straffen mot Sundbyberg vilket avgjorde matchen - samt serieseger och avancemang till division 1.

Här går Hugo Näslunds straff in. Målvakten i Sundbyberg har precis innan snackat sig till ett gult kort.

Näslund avgjorde historisk match

När Hugo Näslund stabilt satte straffen till höger om Sundbybergs målvakt stormade jublande blåa fans planen.

– Straffen var kylig. Det är sådan press när man står där och ska slå den. Det är jäkligt nervpressande. Om han hade missat hade det blivit oavgjort, säger supportern och fotbollsfotografen Royne Rösselhart.

ANNONS

Täby FK:s Hugo Näslund om pressen inför straffdramat

Täby FK fick i helgen dra på sig guldtröjor efter att ha blivit klara som seriesegrare 2019 Avancemang till division 1 år 2020 klart. Vinst mot Sundbyberg efter mål på straff i övertid. Bilden får användas igen. Fotograf: Royne Rösselhart +46 730-799090 Email: royrossel@live.se

Här drar Täby FK:s spelare efter slutsignal i lördags äntligen på sig de guldiga seriesegern-tröjorna som klubbledningen haft undangömda i en grå kartong.

Varnade för att ta ut segern i förskott

Tränare Daniel Erlandsson har trots Täby FK:s överlägsenhet under säsongen varnat för att ta ut något i förskott. Han varnade inför lördagens match med rätta för att räkna ut Sundbyberg på förhand.

Pressen på Täby FK inför lördagens match var enorm. Publiken förväntade sig att få fira på hemmaplan, enligt Erlandsson.

– Det är tyvärr inte eufori jag känner utan lättnad och stolhet. Jag är väldigt stolt över spelarna, den här matchen var jättetuff när alla förväntar sig att vinna, men vi lyckas ändå.

”Nästan orimligt starkt av spelarna”

Planeringen för en tidig serieseger och avancemang gjordes även på andra håll i klubbledningen. Direkt efter slutsignal delades guldiga ”seriesegern”-tröjor ut till spelarna.

Daniel Erlandsson kan äntligen andas ut. Han konstaterar att denna säsongen fick de ”allt att stämma”.

– Jag är oerhört stolt över att de 15 matcher som vi vinner i rad. Det är nästan orimligt starkt av spelarna.

IK Frej tog tuff och nödvändig vinst

Täbylaget IK Frej är kvar på kvalplats i superettan trots fredagens framgångar mot GAIS. IK Frej plockade tre poäng då. Emil Magnusson gjorde en avgörande insats genom att spika igen målet.

Värstascenariot nedflyttning är alltså fortfarande en realitet för Frej. Då väntar i så fall derbymatcher mot nästa års nykomling Täby FK.