Min lokala hjälte

Nattfotboll på Grimsta ska stoppa stök på stan

Nattfotboll i fotbollstältet på Grimsta IP. Brommapojkarna.
Så här såg det ut vid det första tillfället av nattfotbollen i fotbollstältet på Grimsta IP.
Den nystartade nattfotbollen har hittills lockat ett 70-tal barn och ungdomar till fotbollstältet på Grimsta IP varje lördag.
– Vi hoppas på ännu fler den här lördagen. Vi vill göra det här till ett bra ställe för ungdomar att hänga på, säger Henrik Nilsson, klubbdirektör i Brommapojkarna.

Det handlar om spontanfotboll som är öppen för alla. I morgon arrangeras det för tredje gången.
– Det har varit jättehärlig stämning. De har sprungit och tjoat och tjimmat, säger Henrik Nilsson.

En majoritet av deltagarna spelar inte klubbfotboll. Åtminstone inte i BP.
– Jag såg två killar i BP-shorts första lördagen men jag är osäker på om det var någon av våra spelare. Vem som helst kan ju gå in på sportaffärerna och köpa våra kläder, säger Henrik Nilsson.

Syftet att är att ordna en meningsfull fritidssysselsättning för ungdomarna i Hässelby, Vällingby och Grimsta.
– Vi vill göra det här till ett bra ställe för ungdomar att hänga på. Vi hoppas att färre ungdomar hänger på stan och stökar. I stället för att gå och sätta sig på Hässelby torg eller i Vällingby Centrum kan de komma hit och ha roligt med sina kompisar i tre timmar, Henrik Nilsson.

Hittills har inga flickor dykt upp på nattfotbollen.
– Tyvärr. Vi hade hoppats att flickor också skulle dyka upp. Om vi fortsätter med nattfotbollen efter årsskiftet lutar det nog åt att vi ordnar speciella tillfällen för flickor. De kanske inte vill spela med killar, säger Henrik Nilsson.

Fakta

Testas fram till jul

Nattfotbollen arrangeras på prov varje lördag fram till den 17 december mellan 20 och 23 i fotbollstältet på Grimsta IP.
Verksamheten riktar sig framförallt till deltagare mellan 12 och 25 år.
Bakom arrangemanget står Brommapojkarna, Second Chance, Good Sports, Vällingby City och Hässelby-Vällingby Stadsdelsförvaltning.

Källa: Brommapojkarna