Nattsvart helg för de svartgula

AIK
Tung helg för alla AIK:are – bara att knyta näven i fickan och komma igen.
Vilken mardrömshelg för AIK! Det började med att bandydamerna överraskande förlorade SM-finalen i lördags. På söndagen kom beskedet att basketdamerna kastas ut ur Basketligan. Dessutom tog ishockeysäsongen slut för både herrarna och damerna. Och till slut åkte fotbollsherrarna ur Svenska Cupen efter en svidande derbyförlust hemma på Friends Arena.

AIK:s bandydamer var stora förhandsfavoriter men föll ändå i SM-finalen mot Skutskär, 2–3 på Studenternas IP i Uppsala i lördags.

Dagen därpå fortsatte det med att hockeydamerna åkte ur SM-slutspelet då de föll med 0–5 i den tredje kvartsfinalen borta mot Linköping HC.

Hockeyherrarna föll mot Löven

Samtidigt tog säsongen slut även för hockeyherrarna då de förlorade med 3–4 borta mot Björklöven vilket innebar att chansen på avancemang till Svenska Hockeyligan är borta.

Basketdamerna ner i ettan

Ytterligare en smäll för AIK delade Svenska basketförbundet ut då de beslutade att AIK:s damer inte får spela i Basketligan nästa säsong – detta efter en granskning av klubbens ekonomi och organisation.

”Föreningen har en omfattande ungdomsverksamhet som föreningen måste prioritera i detta läge”, skrev förbundet i ett pressmeddelande. AIK skulle ha kvalat för att behålla sin plats i ligan, men flyttas nu i stället direkt ner i ettan.

Första förlusten mot DIF sedan 2011

Sist men inte minst blev det dessutom en svidande förlust för AIK:s fotbollsherrar mot rivalen Djurgården i cupsemifinalen.

Djurgården hade inte vunnit ett derby sedan 2011, men på söndagskvällen slog de AIK med 2–0 inför drygt 21 000 åskådare på Friends Arena.