Nej till ny simhall på Kungsholmen

I förra veckan tog idrottsnämnden upp medborgarförslaget om ett nytt badhus på Kungsholmen. Behovet finns, men ekonomin saknas. Så tyckte nämnden och sa nej.

– Det var inte oväntat, även om jag inte håller med dem. Stockholm är en av världens rikaste städer. Det är klart att pengar finns om man vill, men den politiska viljan saknas, säger Åsa Frostfeldt från Stora Essingen.

Det var hon som kläckte idén och lade medborgarförslaget i stadsdelsnämnden i fjol. Hon föreslog ett badhus på västra Kungsholmen med allt från äventyrsbad med piratskepp till spa-avdelning med 18-årsgräns.

Oppositionen i stadsdelsnämnden – S, V och MP – uttryckte sig positivt innan nämnden lämnade vidare till idrottsnämnden. Idrottsförvaltningen har utrett ärendet och konstaterar att det finns behov av fler idrotts- och friskvårdsanläggningar i innerstan. Särskilt positiv är förvaltningen till anläggningar där barn och unga kan röra på sig i sin närmiljö, och till de som ger ”möjligheten för olika generationer att bada och idrotta tillsammans”.

Dock är upprustningsbehovey stort vid flera av stadens befintliga simhallar, så av ekonomiska skäl kan staden inte planera för en ny simhall. Det tycker idrottsförvaltningen, och nämnden håller med.

– Det finns inget barnvänligt bad alls på Kungsholmen i dag. Dessutom förtätar man hela tiden. De måste planera i dag för att bygga en simhall, annars kommer det att vara för sent, säger Åsa Frostfeldt.

Den politiska viljan saknas.