NHL-meriterad slovak tränar Österåker

Slovaken Róbert Döme ska träna IFK Österåkers hockeyseniorer kommande säsong.

IFK Österåker Vikings HC får en svensk-slovakisk profil som ny tränare. Róbert Döme, 37 år, representerade Södertälje och Modo under sin spelarkarriär i Sverige. Han spelade för en mängd AHL-klubbar i Nordamerika och nådde även Pittsburgh Penguins och Calgary Flames i NHL. Som tränare började han i Norrtälje 2012-2013 och han kommer närmast från Wings Arlanda där han var J18-coach och arbetade på hockeygymnasiet. Sedan ett drygt halvår bor han i Åkersberga.

– Det här känns mycket intressant och första intrycket av Róbert är såklart bra, säger Marcel Wirth, styrelseledamot i klubben.

– Föreningen stod härom året vid ett vägval – köra på i gamla hjulspår eller öka kompetensen. Medlemmarna ville det senare och i Robert Döme får vi en tränare som ska utveckla våra unga vuxna i a-truppen. I klubbens samarbete med grund- och gymnasieskolorna ska han även hjälpa ungdomar som väljer det lokala hockeyprogrammet.

Efter en tung säsong försvann IFK i vintras ner i division 4. Där ska klubben inte vara, enligt Marcel Wirth.

– Det klart att vi ska upp. Snittåldern i säsongens trupp var runt 21 år så det ska finnas utveckling i spelarna och i juniorerna som kommer underifrån, säger Marcel Wirth.