Nicolin framröstad till årets eldsjäl

Nicolin Engelhart har ett brinnande hästintresse.
Nicolin Engelhart har ett brinnande hästintresse.
15-åriga Huddingetjejen Nicolin Engelhart har röstats fram till årets eldsjäl i svensk ridsport.

Kandidaterna till ”Årets ”Eldsjäl” inom svensk ridsport var många. De sållades ned till tio. Den som till slut röstades fram som segrare är 15-åriga Huddingebon Nicolin Engelhart som är ungdomsledare och tränare i Farsta Ryttarvänner.

Nicolin får ta emot priset på Ryttargalan i Göteborg den 22 februari. Förutom äran får hon en resecheck på 20 000 kronor.

Nicolin Engelhart började rida när hon var sju år.

– Jag älskar hästar och tjatade på mamma och pappa hela tiden för att få börja, säger hon till ridsportförbundets hemsida.

I motiveringen till varför Nicolin Engelhart blev ”Årets Eldsjäl står bland annat följande:
”Nicolin Engelhart är inte bara otroligt snäll, trevlig och hjälpsam. Hon har ett driv som få och lägger ner sin själ i ungdomssektionen och ridskolans verksamhet. Nicolin är en inspirerande person som sprider kunskap och väcker tankar. Hon är en riktig eldsjäl som är lika omtyckt bland barn och föräldrar som bland personal och andra klubbkompisar hos Farsta Ryttarvänner.”

Nicolin kanske har fått det stora hästintresset i generna från mormor.

– Mormor var en äkta hästtjej, säger hon till förbundets hemsida. Men mamma och pappa har inte riktigt bestämt sig om jag ska få köpa en egen häst. Drömmen finns där stark och levande.