Clara Nistad tog internationell skalp i Lund

Clara Nistad, Täby badminton
Clara Nistad tog sin tredje internationella titel tillsammans med Emma Wengberg.
När Swedish International avgjordes i Lund i helgen blev det en svensk seger för första gången på 13 år. Det var Täby Badmintons Clara Nistad och Emma Wengberg som svarade för bravaden.

– Jag är klart nöjd med deras spel. Det är imponerande att nå sin toppnivå när det gäller som mest. Clara och Emma har fått bra självförtroende och vågar spela sitt eget spel med högt tempo och hårt tryck, säger förbundskaptenen Anders Kristiansen till Svenska Badmintonförbundets hemsida.

20-åriga Clara Nistad från Tureberg och 29-åriga Emma Wengberg, ursprungligen från Malmö, spelade en mycket bra dubbelfinal mot Alexandra Böje/Lena Grebak från Danmark. Svenskorna vann med 21–17, 24–22 efter att ha räddat flera setbollar i andra set.

De spelade disciplinerat och Clara Nistads hårda och tunga smash gav mängder av poäng, liksom Emma Wengbergs halvdistansspel.

– Vi har tränat kontinuerligt ihop sedan i maj. Jag tycker att vi verkligen har fått till samspelet och blivit trygga i vad vi ska göra, säger Emma Wengberg.

Vinsten i Swedish International var parets tredje internationella titel. Förra säsongen vann de både i Finland och i Polen. Nu hoppas de att segern i Lund ska innebära några snäpp upp på världsrankingen där de just nu ligger på plats 33.

Nästa helg, den 3–5 februari, avgörs senior-SM i Täby Racketcenter, med Täby Badminton som arrangör.