ANNONS

Yolanda nominerad i två kategorier i Friidrottsgalan på Berns

Turebergs FK:s Yolanda Ngarambe nominerad i friidrottsgalan på berns
Turebergs FK:s löparstjärna Yolanda Ngarambe kan få en minnesvärd kväll på Berns Salonger den 28 november.
Turebergs FK:s Yolanda Ngarambe har, 28 år gammal, sitt livs säsong bakom sig.
Nu kan hon ta hem två priser i Friidrottsgalan på Berns Salonger den 28 november – ”Årets prestation i Finnkampen” och ”Årets genombrott”.
ANNONS

– Ett genombrott behöver inte vara en nykomling utan det kan handla om någon som får det stora lyftet. Yolanda är ett exempel på det, hon är ett fascinerande namn, säger friidrottsexperten A Lennart Julin till Expressen TV.

Julin menar att Yolanda Ngarambe har jobbat långsiktigt och i år fått utdelning och ”hamnat i en helt ny nivå”.

Överlägsen i Finnkampen

– Tidigare har hon varit som bäst fyra i Finnkampen och hon har aldrig varit med på ett mästerskap, varken som senior eller junior. I år tog hon dubbla segrar i Finnkampen, överlägset, och var med i både inne-EM och VM i Doha. I VM gick hon dessutom till semi, och hon var ende svensk som vann sin gren i Superligan på lag-EM, säger han.

Yolanda Ngarambe är alltså nominerad i två kategorier, av totalt fem. Så här lyder motiveringarna:

Årets genombrott – Yolanda Ngarambe, Turebergs FK, (1500m/3000m). ”Dubbla EM-debuter, inomhus-EM och Lag-EM. I det sistnämnda tog hon en högst meriterande seger. På VM tog hon sig till semifinal, där det blev nytt personligt rekord och tredjeplats i Sverige genom tiderna.”

Årets prestation i Finnkampen – Yolanda Ngarambe, Turebergs FK (800m/1500m). ”Efter placeringarna 6:a, 4:a och 5:a i Finnkampen blev det istället dubbelseger på 800m och 1500m.”

Ståhl och Duplantis också nominerade

Bland de övriga nominerade finns stjärnor som Daniel Ståhl (diskus), Armand Duplantis (stavhopp), Kim Amb (spjut), Angelica Bengtsson (stavhopp), Fanny Roos (kulstörning) och Irene Ekelund (100 och 200 meter).