ANNONS

Lisa Nordén ute efter en chock på Sardinien

Lisa Nordén
Sundbybergsbon Lisa Nordén gör säsongsdebut på kortdistans på söndag.
På söndag står Sveriges största triathlonstjärna Lisa Nordén på startpontonen i sin första världscup för säsongen. Platsen för tävlingen är Cagliari på Sardinien.
ANNONS

– Träningen har varit kontinuerlig hela våren och jag har fått till en väldigt bra bas, säger den 32-åriga Sundbybergsbon.

Banan i kuststaden Cagliari ska vara något alldeles extra med cykling genom gamla stan på backiga och smala gator och därefter löpning längs havet. Distansen är en sprint: 750 meter simning, 20 kilometer cykel och 5 kilometer löpning.

”Det nervösa är farten”

– Det nervösa på söndag är farten. Jag har kört väldigt mycket volym och var med på Ironman 70.3 på Mallorca för inte länge sedan, så jag misstänker att jag får en chockartad upplevelse. Men det är precis det jag är här för, jag är fortfarande under uppbyggnad och tävlingarna framöver är ett steg mot bättre och snabbare form, säger Lisa Nordén.

När hon kickar igång tävlingssäsongen på allvar i världscupen är drömscenariot en simning i spets följt av en hård cykling i en mindre tätgrupp.

Vill ha löpning på trötta ben

– När alla tvingas cykla hårt blir löpningen på trötta ben och styrkina spelar större roll än farten. Det skulle passa mig bäst. Banan här är väldigt tuff, säger Lisa Nordén.

Starten på söndag går klockan 10.30 svensk tid.