ANNONS

Lisa Nordén försvarade sitt SM-guld i tempo

Lisa Nordén
SM-segraren Lisa Nordén mellan tvåan Emilia Fahlin och trean Frida Knutsson.
Lisa Nordén från Kallhäll är inte bara bra på triathlon, utan även när det handlar om enbart cykling. Det visade hon återigen i onsdags då tempo-SM avgjordes i Skåne. Den 33-åriga triathlonstjärnan vann med god marginal och försvarade sitt SM-guld från i fjol.
ANNONS

– Det känns jätteskönt, jag har stor respekt för de här tjejerna som kör, de här i toppen är heltidsproffs så att fortfarande kunna konkurrera på tempo är jättekul, säger Lisa Nordén som på cykelsadeln tävlar för Stockholm CK.

Lisa Nordén

Lisa Nordén besväras inte längre av smärta i hälen och försvarade sitt guld från i fjol när årets tempo-SM avgjordes i Skåne. Foto: Niklas Wallner

Sedan OS-framgångarna, segern i Radiosportens stora omröstning Jerringpriset och Svenska Dagbladets bragdguld har Lisa Nordén haft några skadedrabbade säsonger, men efter en fotoperation är hon nu tillbaka ordentligt och siktar på först VM i höst och på längre sikt OS i Tokyo 2020.

Uppenbart är att hon är på rätt väg, åtminstone vad gäller cyklingen. Hon vann damelitklassen i tempo-SM, 30 kilometer, nästan en och en halv minut före tvåan Emilia Fahlin, Örebrocyklisterna.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.