ANNONS

Norling ska boosta Bele Barkarby

Rikard Norling AIK Fotboll
Rikard Norling ska berätta om sin resa från spelare i Bele till huvudtränare i AIK.
Det är namnkunniga gäster som kommer när Bele Barkarby Fotboll ordnar en temavecka för att inspirera ledarna inom klubbens ungdomsverksamhet. Bland andra Rikard Norling, Tommy Söderberg och Kim Bergstrand ska hålla föredrag.
ANNONS

– Alla ledare lägger ner otroligt mycket tid. Då behövs det en positiv skjuts ibland och sådana här killar som Rikard och Tommy kan verkligen inspirera, säger Bele Barkarbys klubbdirektör Håkan Stegrud som håller i arrangemanget tillsammans med klubbens sportchef peter Sjöblom.

Temaveckan pågår tre kvällar i rad i klubbhuset på Veddestavallen med start den 6 mars. Det blir föreläsningar om bland annat kost- och näringslära med Emanuel Gran, skadekurs med Tor Opdahl, och spelsystem och taktik med Kim Bergstrand som är tränare i allsvenska nykomlingen IK Sirius.

Från Bele Barkarby till AIK

Tommy Söderberg, tidigare bland annat svensk förbundskapten och i flera år idrottslärare i Jakobsberg, ska prata om ledarutveckling.

– När ska man specialisera sig? Hur ska man få ungdomarna att kunna ta eget ansvar för sin träning? Det ska jag prata om, bland annat. Och att vi lever i en så snabb värld i dag. När jag växte upp kom man till träning, bytte om, tränade och duschade där. Man skapade gemenskap inte bara på planen. I dag kommer de flesta ombytta och spelarna ser bara varandra på planen, säger Tommy Söderberg.

Och Järfällabon Rikard Norling har ”Resan från spelare i Bele Barkarby till tränare i AIK” som titel på sitt föredrag.

– Jag kommer att prata om det jag har gjort och hur det har påverkat mig och utvecklat mig, säger han.

Rikard Norling spelade ungdomsfotboll i Bele innan han gick till BP där han nådde A-laget men tvingades avsluta spelarkarriären tidigt och blev tränare i stället. I dag är han seniortränare på elitnivå sedan 20 år, med bland annat ett SM-guld med Malmö FF på meritlistan.

Varför har du lyckats som tränare tror du?

– Jag har varit extremt målinriktad och jobbat hårt under väldigt lång tid, ända sedan jag började förstå själv vad som krävdes redan som spelare i 13–14-årsåldern. Och så har jag haft en kraftfull passion, och rätt öga, kynne och sinne för det här.

ANNONS

Har det något speciellt att säga till dem som tränar ungdomar i Bele Barkarby?

– Nej, de har bättre koll än vad jag har. Men jag tror att det är mer som förenar än som skiljer mellan ungdoms- och seniorfotboll.

Du är i en intensiv fas med förberedelser inför allsvenska starten med AIK men tar dig tid för Bele Barkarby. Har du känslor kvar för klubben?

– Oj, oj, oj! Min son spelar i knatteskolan så nu har han Bele som moderklubb, precis som jag. Det känns jättebra. Jag hänger med i hur det går för klubben, även om jag inte har varit nere och tittat så mycket. Jag är ju egentligen en Strömvallen-kille som växte upp med den planen ända tills jag lämnade Bele, så för mig känns det lite ovant att gå till Veddesta.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Järfälla direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.