Min lokala hjälte

Norra Stå utsåld – AIK jagar fyra publikrekord

Klockan 15 den 28 augusti är det avspark i derbyt AIK–Hammarby på Friends Arena.
Klockan 15 den 28 augusti är det avspark i derbyt AIK–Hammarby på Friends Arena.
Sveriges två mest publikdragande lag, AIK och Hammarby, möts på Friends Arena den 28 augusti. Då passar AIK på att försöka slå rekord – och biljettförsäljningen har tagit rejäl fart.

– Man blir stolt över att se hur snabbt våra supportrar sluter upp runt AIK. Norra Stå är redan fylld och nu är läktare 2 nästa mål att fylla för klacken. Det här ser ut att bli den där matchen man inte vill missa och som man kommer att säga ”jag var där” om i framtiden, säger AIK Fotbolls vd Mikael Ahlerup.

Den sista biljetten till Norra Stå såldes i tisdags kväll och försäljningen börjar nu även ta fart på den södra kortsidan, enligt AIK Fotboll.

Även platserna på familjesektionerna tog slut på tisdagen och AIK har öppnat upp fler platser med dedikerade familjepriser på läktare 3.

Publikkapaciteten är uppemot 50 000 åskådare och AIK jagar med kampanjen #rekordderbyt inte mindre än fyra olika publikrekord.

* AIK:s högsta publiksiffra i ett hemmaderby, som nu är 41 630 mot Hammarby på Friends i maj 2015.

* AIK:s högsta publiksiffra genom tiderna, som nu är 43 713, mot IFK Göteborg i oktober 2015.

* Högsta publiksiffran i ett Stockholmsderby, som nu är 44 130 på matchen Djurgården–AIK på Råsunda i maj 1967.

* Den högsta publiksiffran genom tiderna i Stockholm, som nu är 48 894 på Djurgården–IFK Göteborg på Råsunda i oktober 1959.