ANNONS

Norrort Basket i finalspel i både F17 och P17

Norrort Basket DU17
Norrort Baskets lag i DU17.
Norrort Basket HU17
Norrort Baskets lag i HU17.
I helgen avgörs finalspelet Final Four i basketens USM i Norrköping. Norrort Basket är på plats som ett av de fyra bästa lagen i två av klasserna – DU17 och HU17.
ANNONS

– Vårt mål i år var att ta oss till Final Four. Med det målet, viljan och inställning lyckades vi kämpa oss vidare från omgång 2 och 3 till Final Four efter många jämna och tuffa matcher, säger Rebecka Ekström, en av spelarna i Norrort Baskets F01-lag, till klubbens hemsida.

De två tidigare åren laget har spelat USM har laget direktkvalificerat sig till tredje gruppspelsomgången. I år hamnade man i en extremt tuff grupp i omgång 1 – tre av gruppens fyra lag är nu i Final Four – och tvingades gå den långa vägen via gruppspel 2 och 3.

Fick spela ihop sig som lag

– Så här efteråt tycker jag att det känns som det var en stor fördel för oss som lag med fler jämna matcher och de behövde vi också för att spela ihop oss som lag säger Rebecka Ekström.

F01-laget möter AIK Basket i semifinal klockan 11 på lördag. I den andra semifinalen möts Luleå Basket och Södertälje BBK. Final och match om tredje pris spelas på söndag.

”Gäller att vi är med från start”

– I båda matcherna gäller det att vi är med från start och är taggade, och att alla levererar sitt bästa utifrån sin förmåga och att vi kämpar som lag tillsammans, säger Rebecka Ekström.

Även i P01-klassen får Norrort Basket ta sig an AIK Basket i semi, klockan 14 på lördag. Där möts Norrköping Dolphins och Malbas Basket i den andra semifinalen.

Inställningen avgörande

– Det som kommer att avgöra hur det går för oss är helt klart vår inställning och hur hårt vi kämpar, speciellt i försvar, säger Linus Folcke från P01-laget till Norrorts Baskets hemsida.

Norrort Basket, där spelare från Täby Basket och Djursholm Indians bildar gemensamt lag från det året de går ut 9:an, har haft stora framgångar i år.

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om att klubben för första gången någonsin hade fyra lag (DU17, HU17, DU19 och HU19) framme i steg 3 av USM. 19-åringarna fick ge sig där, men de två 17-årslagen har alltså visat att de är ett av de fyra bästa lagen i Sverige.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.