ANNONS

Norrorts egna produkter tar sig an Djurgårdens legoknektar

Norrort basket
På onsdag är det premiär i basketettan norra för Norrorts herrar. Och starten blir svårast tänkbara. Hårdsatsande Djurgårdens IF kommer på besök i Tibblehallen för att hämta hem två poäng.
ANNONS

– Ja, det blir tufft. Djurgården och AIK satsar mot ligan och är superfavoriter i serien. Djurgården har värvat ihop ett lag med proffs och semiproffs medan vi har våra inhemska spelare som pluggar och jobbar, säger Anders Lemmeke som är ny coach för året i Norrort.

Fyra lag från basketettan tar sig till Superettan efter jul. Utöver nämnda storlag tror Anders Lemmeke att Alvik, LF Future och ett par lag till slåss om de platserna.

– Norrort klarade sig precis undan kval förra säsongen så för oss handlar det i första hand om att undvika bottenstriden. Sedan får vi se. Det kommer att bli många jämna och tuffa matcher där små saker avgör. Kanske kan vi, som har ett lite äldre lag än många av de andra, vinna en del på rutin och fysik, säger han.

Sedan förra säsongen har Solna Vikings lagt ner och flera spelare gjorde en förfrågan om spel i Norrort, men samtliga fick nej.

– Norrort är ett samarbete mellan Täby och Djursholm och syftet är att våra egna spelare ska stanna längre i klubben. Målet är att ha egna produkter och så är det faktiskt nu. Alla i truppen är från Täby och Djursholm, säger Anders Lemmeke.

Återstår att se hur de egna produkterna klarar sig mot namnkunniga favoriten Djurgården på onsdag. Anders Lemmeke hoppas hur som helst på ett bra stöd från läktarplats.

– Ja, vi tror och hoppas på mycket publik, säger han.

Matchen i Tibblehallen börjar klockan 19, den 12 oktober.

ANNONS