ANNONS

NPTK:s juniorer välte storklubbar

Näsbyparks tennisjuniorer är katten bland hermelinerna när Juniorcupen når fram till semifinal om en knapp månad.

Flickor slog i kvartsfinal ut Helsingborgs TK medan pojkarna välte KLTK på rygg.
ANNONS

– Klart att det är stort för oss att i kvartsfinal slå ut KLTK, i ”kungliga” dessutom, säger Stefan Åslin, tränaren och tävlingsgruppansvarig.

NPTK är den lilla tennisklubben med genuina rötter i lagtennis. I sammanhang som lag-SM eller som nu i Juniorcupen har Täbyklubben en enastående förmåga att hävda sig bland Sveriges storklubbar.

Förra helgens 6–0 i matcher mot KLTK är imponerande. NPTK-kvartetten som svarade för den var Christoffer Solberg, Richard Solberg, Jesper Åkerlund och Axel Fries.

Värt att nämna är att de tre sistnämnda ännu inte fyllt 15 år och Juniorcupen är öppen för spelare upp till 18 år.

– Fyra singelvinster och två dubbelvinster måste man sätta utropstecken efter, säger Åslin och försöker sätta fingret på vad som händer när NPTK spelar i lagsammanhang.

– Det är som att lagkänsla sitter i väggarna här. Det är centralt i vårt träningsupplägg att man redan i unga år tränar med och för varandra och prioriterar lagmatcher.

Om P18-lagets insats var en knall så var F18-lagets en rejäl bomb. Helsingborgs TK har i dag Sveriges två främsta damspelare i Johanna Larsson och Sofia Arvidsson. Återväxten i den skånska toppklubben håller inte NPTK-klass. Trion Johanna Olsson, Elsa Melander och Emma Regnér vann på hemmaplan kvartsfinalen med 4–0. De tog hem var sin singel och Melander/Regnér segrade i dubbeln.

I semifinal ska flickorna möta Båstad/Göta, ett lag med talanger som går på tennisgymnasiet.

Killarna ställs mot Salk, alltså ännu en Stockholmsdrake, som dessutom nyligen förstärkts av omtalade Skaratalangen Elias Ymer.

ANNONS

– Båda våra lag går in i semifinalerna som ”underdogs”, så är det förstås. Men vi ska ha skrällpotential i båda, säger Stefan Åslin utan darr på rösten.

Semifinalerna avgörs första helgen i mars, spelplatserna är inte presenterade.