ANNONS

Nu ska Sveriges bäste Uno-spelare koras

SM i Uno
"Vi är ett gäng kompisar som är passionerade Uno-spelare", säger Peter Ericson Hållén, ordförande i korpföreningen Hallandsgatan som bildades på Söder för några år sedan.
Nästa lördag, den 29 oktober, ska Sveriges bästa Uno-spelare koras. Det inofficiella men prestigefyllda svenska mästerskapet avgörs på krogen Norrport vid Norrtull. Och förhandsintresset är stort.
ANNONS

– Ja, vi hade tänkt ha max 20 deltagare, men det blir nog många fler. Intresset är superstort.

Det säger Petter Ericson Hållén, ordförande i korplaget Hallandsgatan som arrangerar tävlingen.

Normalt spelar gänget innebandy och fotboll, men nu ligger de i hårdträning för att toppa formen i Uno.

– Oftast spelar man kanske Uno när man är på semester, på stranden eller så, och många tänker kanske att det bara är för fritidsbarn. Men vi tycker att det är ett underskattat spel. Det handlar om att räkna kort och hålla koll på sina motspelare. Uno har sämre rykte än det borde ha. Sedan är vi lite nördiga, det fattar vi ju, säger Petter Ericson Hållén.

Klockan 14 startar mästerskapet och arrangörerna hoppas vara klara vid 18-tiden för att fortsätta med middag och senare ha ett liveband som uppträder.

– Norrport är en klassisk gammal pub, en sådan som det inte finns så många kvar av i Vasastan. Det hela är väldigt analogt och genuint, absolut inte flashigt. Det gillar vi, säger Petter Ericson Hållén.

ANNONS