Min lokala hjälte

Nu vill Arameiska möta AIK

Kristijan Cosic gjorde ett av målen mot Assyriska. Arkivbild.
Kristijan Cosic gjorde ett av målen mot Assyriska. Arkivbild.
Arameisk-Syrianska IF slog i går onsdag ut Assyriska med 3–0, och går därmed som ett av 32 lag vidare till gruppspel i svenska cupen i fotboll.

– AIK är min önskemotståndare, säger assisterande tränaren Vadim Jevtushenko.

32 fotbollslag är kvar i svenska cupen. Nu väntar gruppspel med fyra lag i varje grupp.

Arameisk-Syrianska är ett av lagen. Lottningen sker inte förrän allsvenskan och superettan är färdigspelade i november, men det blir minst ett allsvenskt lag i Arameiskas grupp.

– AIK är önskemotståndaren, säger assisterande tränaren Vadim Jevtushenko. Det skulle vara en verklig publikdragare. För mig vore det speciellt eftersom jag spelade i AIK under flera år och var och nosade på en plats i A-laget.

Arameisk-Syrianska tog sig till vidare cupens gruppspel genom att slå ut Assyriska från superettan i andra omgången. Matchen spelades i går onsdag inför närmare 700 åskådare på Brunna IP i Norsborg.

Hemmalaget vann med 3–0. Kristijan Cosic inledde målskyttet i den sjunde minuten, och i slutminuterna gjorde Aday Kaplan och Yvan Ngabonziza varsitt mål.

– Vi visste på förhand att vi skulle ha bra chans, säger Vadim Jevtushenko. Det är lite kaos i Assyriska samtidigt som vi mår bra.

I väntan på cuplottningen jagar Arameisk-Syrianska vidare mot serieseger i division 2 södra Svealand. På söndag väntar bortamatch mot Huddinge IF.