ANNONS

Ny arena på Kanalplan

Så här ser Hammarby IP ut i dag...
Så här ser Hammarby IP ut i dag...
nya kanalplan
... och så här väntas idrottsplatsen se ut nästa år. Från trappavsatsen på Bohusgatan leder den nya entrén, via en brokonstruktion, till läktarens övre sektion.
Tills vidare spelar Hammarbys damer på Zinkensdamm men när laget återvänder till Kanalplan blir det på en ny modern arena. I måndags beviljades bygglov för en tillbyggnad av Hammarby IP.
ANNONS

Fler sittplatser under tak, upprustade omklädningsrum och planvärme. Det krävdes för att Hammarby damfotboll skulle få fortsätta spela hemma på Hammarby IP, eller Kanalplan som den kallas i folkmun, den gångna säsongen.

Idrottsplatsen har dock inte kunnat leva upp till detta, vilket har tvingat laget att under säsongen tillfälligt spela sina hemmamatcher på Zinkensdamm. Eftersom Kanalplan inte har levt upp till de allsvenska kraven har en upprustning av idrottsplatsen under året varit i full gång. Nu står det dessutom klart att läktarkapaciteten byggs ut.

Arkitektkontoret AIX skriver i ett pressmeddelande att företaget tillsammans med Stockholms fastighetskontor och idrottsförvaltningen har utformat en ny tilltänkt arena på platsen, och fått bygglovet beviljat. Idrottsplatsen ska bland annat rustas upp med nya läktare och omklädningsrum och får även ny entré och belysning.

Hammarby åkte under hösten ur damallsvenskan med minsta möjliga marginal, men den dagen klubben åter spelar i den högsta serien lär Kanalplan vara godkänd för spel på toppnivå. Arenan har i nuläget en publikkapacitet på 3500 åskådare och tillbyggnaden kommer att ge ett ökat underlag med ytterligare 800 sittplatser. Huvudläktaren kommer att vara inglasad från tre sidor med syftet att ge skydd från regn och vind.

Den mest påfallande förändringen lär tillkomna åskådare upptäcka utanför den nya entrén. För att ge publik en så smidig och tillgänglig väg som möjligt till den nya läktarens översta nivå planeras ett bygge av en brokonstruktion i trä från trappavsatsen vid Bohusgatan. På planens östra sida kommer det dessutom byggas en ny mindre läktare.

Nya Kanalplan beräknas stå färdigt någon gång under 2016.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.