Ny sporthall inte för fotboll

Fotbollslaget Stuvsta IF kan komma att stängas ute från den nya sporthallen.
Fotbollslaget Stuvsta IF kan komma att stängas ute från den nya sporthallen.
Den nya sporthallen i Stuvsta var tänkt att vara en hall för alla.

Nu säger kommunens fritidschef att fotbollen ska hålla sig utanför hallen, då den ska rikta sig till enbart inomhussporter.

Fritidschefen Kicki Johansson rörde upp känslor bland Stuvstabor när hon under ett möte plötsligt förklarade att fotbollsföreningen Stuvsta IF inte har någon plats i den nya sporthallen som ska byggas.

– Det var helt nytt för oss och det går totalt emot det politikerna har uttryckt för oss, säger Lars-Ove Johansson, ledamot i Stuvsta IF och ordförande i Stuvsta gårds villaägarförening.

Under mötet förklarade fritidschefen att det enbart skulle vara en träningshall för innebandy, handboll och basket, uppger Lars-Ove Johansson. Han gör också en koppling till fritidschefens intresse för basket.

– Hon är ju känd i basketkretsar och har spelat basket själv, hon begärde också att få ett golv där bollen studsar bättre som kostade 1,5 miljoner kronor mer. Huge som ska bygga hallen har ju fått i uppdrag att vända på varenda krona, säger Lars-Ove Johansson.

Kicki Johansson menar att det finns för lite utrymme som riktar sig specifikt till inomhusidrotter.

– Det jag sa var att vi bygger hallen främst för inomhussporter och att Stuvsta IF inte har första tjing på hallen, säger Kicki Johansson.

Då är det ju inte längre en sporthall för alla?

– Det är en hall för alla, men alla får inte heller plats. Vi snöröjer fotbollsplanerna på vintrarna och i den bästa av världar hade även fotbollen fått plats i sporthallen. Men vi har inte de hallutrymmena, säger Kicki Johansson.

Man har gjort en koppling mellan ditt förslag och ditt intresse för basket?

– Jag har inga kommentarer till det, en idrottshall ska ha alla sporter, basket får inte något särskilt utrymme. Och det golv som nämnts är inte heller något speciellt basketgolv, säger Kicki Johansson.

Från politiskt håll går man på samma linje men drar inte en tydlig gräns för vem som får nyttja hallen.

– Det finns en fördelning mellan idrotter och principen som vi har haft är att inomhussporter ska gå i första hand i sporthallarna. Men självklart, finns det tider över så får fotbollen också komma in, säger kommunalrådet Malin Danielsson (FP).

Sporthallen i Stuvsta, som också väntas inrymma en fritidsgård, ska stå klar om två år, 2015. Under andra kvartalet i år ska projektet granskas, och i det tredje väntas det antas i kommunfullmäktige.