Nyinvigning av Brunna IP på lördag

Den nya läktaren på Brunna IP rymmer 500 åskådare.
Den nya läktaren på Brunna IP rymmer 500 åskådare.
Nyrenoverade Brunna IP invigs på lördag. En läktare för 500 åskådare, entréer och omklädningsrum tas i bruk.
Barnen bjuds på glass och Arameisk-Syrianska vill bjuda på fin fotboll.

– Det här känns jättekul och är så positivt. Nu ser Brunna IP ut som en riktig fotbollsarena!

Vadim Jevtushenko är assisterande tränare för Arameisk-Syrianska IF:s herrlag som spelar i division 1 norra. På lördag ska den nyrenoverade fotbollsdelen av Brunna IP i Hallunda invigas i samband med Arameiskas match mot Västerås SK på naturgräsplanen.

Invigningen börjar klockan 15.30 och matchen en halvtimme senare. Inför matchen kommer det att hållas tal, det bjuds på livemusik och barnen får gratis glass.

Ny läktare

Publiken kan slå sig ner på en ny takförsedd läktare tak som rymmer 500 åskådare och har en servering. Även entréer, omklädningsrum och ny belysning ska finnas på plats, arbetena pågår in i det sista.

Det är delvis Arameiskas förtjänst att renoveringen har gjorts. I och med att laget gick upp i ettan ställdes nya krav på Brunna IP för att förbundet skulle kunna godkänna den.

Ännu en invigning

Lördagens invigning kommer att följas av ytterligare en invigning kring årsskiftet. Även om fotbollsdelen är klar återstår mycket annat att fixa till på Brunna idrottsplats.

– Fas ett var fotbollsdelen. Ny jobbar vi vidare steg för steg med övriga idrottsytor, parkeringsplatser, skyltning och annat, säger Linus Söderling, enhetschef idrott och anläggning på kommunens fritidsförvaltning.

Läs mer: Ökade kostnader för upprustningen av Brunna IP